autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Pizza Royal

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
- pentru aluat :, 500 g faina, 7g drojdie uscata( un pliculet), 3 linguri ulei masline aromatizat, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, 200 ml apa calduta, , - pentru sosul de pizza :, 3 linguri ulei, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 2 rosii mari de gradina, 4 linguri pasta de gogosari( facuta in casa), 2 linguri ketchup ( facut in casa), 1 lingurita zahar, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, usturoi granule, oregano, cimbru, , - pentru toping :, 3-4 linguri sos de pizza(reteta de mai sus), 100 g ciuperci taiate, 50 g porumb fiert, 125 g bilute mozzarella, 80g masline negre fara samburi, 1/2 gogosar(ardei) rosu, 100 g cascaval, 400 g carne tocata, 1 lingurita condimente pentru pizza, 1 ou, 1 lingurita mac

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim aluatul pentru pizza :

Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul.
Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam 5 minute.
Cand este gata, ungem bolul cu putin ulei, asezam in el aluatul si il acoperim cu o folie de plastic, apoi il lasam la temperatura camerei sa dospeasca, pina isi tripleaza volumul, cam 40 de minute.
Preparam sosul de pizza astfel :
Curatam toate legumele spalate si sterse.Ceapa o radem si cateii de usturoi ii trecem prin presa .
Stoarcem lamaia si punem zeama de o parte. Rosiile cojite si taiate le mixam cu mixerul vertical.
Intr-un vas punem uleiul sa se incalzeasca , apoi adaugam ceapa si usturoiul, amestecam cateva secunde , apoi adaugam rosiile pasta , pasta e gogosari( ardei kapia) si ketchup-ul, omogenizam.
Adaugam toate condimentele necesare( in plus sau in minus, dupa preferinta) si lasam sa dea 2-3 clocote.
Acum punem zaharul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5 minute , pina cand scade sosul si se ingroasa.
Aluatul a crescut, sosul de pizza este gata, asa ca ne putem apuca sa montam pizza.
Dar mai intai amestecam carnea tocata cu condimentele pentru pizza( mai puteti adauga ce va place) si cu albusul de ou.Omogenizam si facem "chiftelute" cat mai mici.
Aluatul il impartim in doua , iar intr-o parte sa fie cu putin mai mult aluat.
Intindem aluatul mai putin ,cu sucitorul , pe masa de lucru ,pe care am presarat putina faina ,atat cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom monta pizza. A mea are diametrul de 30 cm.( captusim tava cu hartie de copt, unsa cu putin unt).
Cealalta parte cu aluatul mai mult ,o impartim in vreo 20 de bilute pe care le vom umple, jumatate cu chiftelute si jumatate cu bilute de mozzarella.
Pe aluatul din forma de pizza punem alternativ cate o bila cu chiftelute si una cu mozzarela, pe marginea exterioara a aluatului si in mijloc intindem 3-4 linguri de sos e pizza.
Mai presaram din loc in loc chiftelute, de data aceasta fara aluat.
Peste chiftelutele de pe sos radem o parte din cascaval, adaugam ciupercile taiate, porumbul fiert si gogosarul taiat in cubulete mici.
Asezam din loc in loc bilute de mozzarella si felii taiate de masline , iar cateva chiftelute fara aluat si cascavalul ras ramas deasupra.
Galbenusul il bate cu o lingura cu apa si ungem bilele umplute cu galbenusul, iar deasupra presaram mac.
Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C , ddam tava la cuptor pina se rumeneste si chiftelutele sunt coapte, cam 30 de minute.
Scoatem pizza din cuptor si o lasam sa se odihneasca putin in tava, apoi o asezam pe un platou rotund de pe care va fi servita.
Cine doreste mai poate aauga sos de pizza din care ne-a mai ramas.
Avem putin de lucru la aceasta pizza , dar credeti-ma ca merita.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Royal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Farfale cu ton si sos de rosii

Farfale cu ton si sos de rosii

Pregatirea sosului: Intr-un wok adaugam uleiul de masline si cind este incins punem ceapa pe care

5 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza pas cu pas

Pizza pas cu pas

• Se amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână

18 voturi    4 comentarii
2h
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2016

    Asa o pizza sa tot mananci !

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • - pentru aluat :
  • 500 g faina
  • 7g drojdie uscata( un pliculet)
  • 3 linguri ulei masline aromatizat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • - pentru sosul de pizza :
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii mari de gradina
  • 4 linguri pasta de gogosari( facuta in casa)
  • 2 linguri ketchup ( facut in casa)
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • usturoi granule
  • oregano
  • cimbru
  • - pentru toping :
  • 3-4 linguri sos de pizza(reteta de mai sus)
  • 100 g ciuperci taiate
  • 50 g porumb fiert
  • 125 g bilute mozzarella
  • 80g masline negre fara samburi
  • 1/2 gogosar(ardei) rosu
  • 100 g cascaval
  • 400 g carne tocata
  • 1 lingurita condimente pentru pizza
  • 1 ou
  • 1 lingurita mac

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
cotizo

cotizo (Chef de cuisine)

Asa o pizza sa tot mananci !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete carbonara