Ingrediente
Pentru blat:, 300 g faina, 120 ml apa calda, 10 g drojdie proaspata, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, Pentru topping:, 1 ceasca suc de rosii, 1 lingurita oregano, 120 g masline fara samburi, 100 g ciuperci, 150 g mozzarella, 1 carnat semiafumat, 50 g sunca, 50 g kaizer, 1 ardei kapia, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
29 voturi
Mod de preparare
Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).
Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca.
Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt (pe aceasta o vom ungem cu foarte putin ulei de masline). Acoperim blatul cu un strat de suc de rosii, presaram oregano, sare si piper.
Presaram mozzarella rasa. Peste aceasta aranjam carnatii, kaizerul, sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul taiat rondele.
Coacem pizza pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Bica Elena , 02 august 2014
Deliciosa asa o fac si eu pentru nepotei mei
Ramona (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014
Felicitari! Pizza rustica e preferata mea! Cred ca are toate ingredientele necesare pentru o pizza grozava. In loc de sucul de rosii, pentru ungerea blatului eu folosesc un sos de rosii proaspete, decojite, tocate marunt, prajesc usturoi in putin ulei de masline, adaug rosiile, las sa fiarba bine, si apoi pun putin busuioc tocat marunt.
Elena Nastase , 15 iunie 2014
eu, in loc de aluatul dospit folosesc felii de paine inmuiate in lapte, peste care pun toate celelalte ingrediente.este ceva mai rapid si f.gustoasa.
Jean Prunescu , 14 iunie 2014
Aici e mana de profesionist , asa se face si asa arata o pizza verro . putini stiu ca la sosul de pizza se mai pune si usturoi , iar daca o dati la cuptor de pizza cu placa de samota , nu o tineti la 220 de grade mai mult de 10 minute , altfel pacat de toata munca . Felicitari pentru executie si prezentare .Si inca ceva , dupa ce o scoateti din cuptor , stropiti-o cu putin ulei de masline . Pofta buna !