autor:

autor

» » Paste si pizza

Pizza rustica

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, 300 g faina, 120 ml apa calda, 10 g drojdie proaspata, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, Pentru topping:, 1 ceasca suc de rosii, 1 lingurita oregano, 120 g masline fara samburi, 100 g ciuperci, 150 g mozzarella, 1 carnat semiafumat, 50 g sunca, 50 g kaizer, 1 ardei kapia, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

19 voturi

Mod de preparare

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.

Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).

Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca.



Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt (pe aceasta o vom ungem cu foarte putin ulei de masline). Acoperim blatul cu un strat de suc de rosii, presaram oregano, sare si piper.



Presaram mozzarella rasa. Peste aceasta aranjam carnatii, kaizerul, sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul taiat rondele.



Coacem pizza pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza rustica

Pizza rustica

Aluatul l-am preparat la masina de paine.Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Paste Caccavella umplute

Paste Caccavella umplute

Se pune la fiert 1 l de apa cu un praf de sare iar cand da primul clocot bagam pastele caccavella

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilie Adrian , 21 noiembrie 2014

    este f buna

  • Fara foto

    Raul Alexandru Popescu , 25 septembrie 2014

    este f buna

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 19 august 2014

    buuuna

    • Fara foto

      Bica Elena , 02 august 2014

      Deliciosa asa o fac si eu pentru nepotei mei

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014

      Felicitari! Pizza rustica e preferata mea! Cred ca are toate ingredientele necesare pentru o pizza grozava. In loc de sucul de rosii, pentru ungerea blatului eu folosesc un sos de rosii proaspete, decojite, tocate marunt, prajesc usturoi in putin ulei de masline, adaug rosiile, las sa fiarba bine, si apoi pun putin busuioc tocat marunt.

    • Fara foto

      Elena Nastase , 15 iunie 2014

      eu, in loc de aluatul dospit folosesc felii de paine inmuiate in lapte, peste care pun toate celelalte ingrediente.este ceva mai rapid si f.gustoasa.

    • Fara foto

      Jean Prunescu , 14 iunie 2014

      Aici e mana de profesionist , asa se face si asa arata o pizza verro . putini stiu ca la sosul de pizza se mai pune si usturoi , iar daca o dati la cuptor de pizza cu placa de samota , nu o tineti la 220 de grade mai mult de 10 minute , altfel pacat de toata munca . Felicitari pentru executie si prezentare .Si inca ceva , dupa ce o scoateti din cuptor , stropiti-o cu putin ulei de masline . Pofta buna !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g faina
  • 120 ml apa calda
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 120 g masline fara samburi
  • 100 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
  • 1 carnat semiafumat
  • 50 g sunca
  • 50 g kaizer
  • 1 ardei kapia
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Ramona

Ramona (Chef de cuisine)

Felicitari! Pizza rustica e preferata mea! Cred ca are toate ingredientele necesare pentru o pizza grozava. In loc de sucul de rosii, pentru ungerea blatului eu folosesc un sos de rosii proaspete, decojite, tocate marunt, prajesc usturoi in putin ulei de masline, adaug rosiile, las sa fiarba bine, si apoi pun putin busuioc tocat marunt.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Taitei de casa