Se amesteca drojdia, zaharul si o cescuta de apa calda si se amesteca cu faina si sarea. Amestecul astfel obtinut se framanta pana se formeaza un aluat elastic. La final se adauga uleiul si se continua framantatul pana cand uleiul este absorbit de aluat. Se lasa la dospit, acoperit, la foc cald pentru aproximativ 30 de minute. Se stoarce sucul a 3 rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte. Aluatul se imparte in 4 bucati si se intinde cu mana in forma rotunda unsa in prealabil cu putin ulei. Peste aluat se adauga 3 linguri suc de rosii, busuiocul uscat, salamul taiat felii, maslinele si cascavalul. Tava se introduce la cuptor la foc mediu, pana cand marginile incep sa prinda o culoare aramie. Inainte de a fi scoasa de la cuptor se mai presara putin cascaval si se mai lasa 5 minute. Se portioneaza si dupa preferinte se poate servi cu sosul de rosii ramas.
Pofta Buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii