Se amesteca drojdia, zaharul si o cescuta de apa calda si se amesteca cu faina si sarea. Amestecul astfel obtinut se framanta pana se formeaza un aluat elastic. La final se adauga uleiul si se continua framantatul pana cand uleiul este absorbit de aluat. Se lasa la dospit, acoperit, la foc cald pentru aproximativ 30 de minute. Se stoarce sucul a 3 rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte. Aluatul se imparte in 4 bucati si se intinde cu mana in forma rotunda unsa in prealabil cu putin ulei. Peste aluat se adauga 3 linguri suc de rosii, busuiocul uscat, salamul taiat felii, maslinele si cascavalul. Tava se introduce la cuptor la foc mediu, pana cand marginile incep sa prinda o culoare aramie. Inainte de a fi scoasa de la cuptor se mai presara putin cascaval si se mai lasa 5 minute. Se portioneaza si dupa preferinte se poate servi cu sosul de rosii ramas.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii