autor:

kllass

» » Paste si pizza

Pizza Suprema

Autor: kllass (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kllass (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 februarie 2012

Ingrediente
Faina - 900 grame, Ulei - 7 linguri, Drojdie  - o jumatate de cub sau 4 pliculete a 7 g, Apa - 400 ml, Zahar - 2 linguri, Sare - 1 lingurita, , Pentru aproximativ 4 pizza de 32''.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se adauga si uleiul si deasupra uleiului sarea.



Acum trecem la maia:se incalzeste cantitatea de apa(nu trebuie sa fie fierbinte apa).Apa nu trebuie sa te arda la deget daca o incerci cu degetul ci doar calduta.Se adauga drojdia (nu conteaza daca e proaspata sau la plic) efectul e acelasi, zaharul si se lasa 10-15 minute pina se opreste din fermentat dar si daca mai auziti ca fermenteaza dupa 15 min. e ok, il puteti folosi.



Trecem la pasul 3:adaugam maiaua peste faina si ulei si incepem sa framintam pina se incorpozeaza bine toate ingredientele. Nu trebuie sa framintam in nestire, aproximativ 5 min. ar fi de ajuns. Aluatul trebuie sa fie destul de moale nici prea lipicios nici prea tare. Cind se framinta se poate adauga faina cit este nevoie pentru a se aduce la nivelul de ..nici prea lipicios ..nici tare. Il lasam la crescut intr-o zona calda (aragaz,deschis un foc) aproximativ 50 min. dar poate fi lasat si mai mult,cit sa ajunga de 3 ori cantitatea initiala (sorry pentru omisiunile dinainte ..dar , na..prima reteta). Cratita trebuie sa fie acoperita.



Dupa ce a crescut luam din el aproximativ o mina,doua de aluat si daca e cazul il putem pudra cu putina faina ca sa se intinda mai bine pentru ca va fi putin lipicios si umflat.Ii dam forma dorita cu sucitorul si ...il putem folosi.



Sosul: o cutie (carton) rosii pasate o amestecam cu o lingura buna de faina si o aducem la fierbere amestecind in ea cind e cazul.In acest sos puteti pune tot ce doriti ca si condimente...zahar,piper,sare,oregano(dupa ce ati oprit focul la sos) etc. Condimentele le pune fiecare in functie de cit de gustos vrea sosul.Gustati-l!



Reguli ,,destul '' de obligatorii ,pasii de urmat pentru o pizza ,,suprema''.



Blatul intins il ungem cu sos nici prea mult nici prea putin si punem cascavalul.Daca puneti mai mult sos va fi mai ,,suculent'' amestecul.Daca va place pizza mai uscata ungeti mai putin.



Eu folosesc cascaval de la Carrefour ,cel din vitrina cu cascaval care se vinde la bucata,linga cea de brinza.Pret in jur de 26 ron.Cascaval Dalia-Madyal. .Are consistenta mozzarella.Am incercat tot felul de cascavaluri dar asta e cel mai bun la pizza.



Dupa aia putem pune tot ce dorim: ciuperci, salam etc.



Ideea de baza: NU o incarcati excesiv. Nu vrem sandwich, vrem pizza.



Marginile de coca le ungeti cu o pensula cu ulei .



In cuptorul preincalzit o punem aproximativ 15 min la treapta 3.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Suprema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza suprema

Pizza suprema

Am facut blatul la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea mentionata mai sus. Am împartit

5 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Intr-un bol amestecam drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline. Se adauga faina

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine):

    Am testat azi reteta si pot spune ca e delicioasa.Am facut una cu piept de pui pt cel mic(nu i-am dat pana acum mezeluri)si a iesit f buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2012

    Pizza ta ... o nebunie!! ... pe care o sa o incerc si eu diseara. De mult timp caut reteta pentru un aluat bun de pizza. Abia astept sa o incerc pe a ta!!

  • kllass

    kllass (Chef de cuisine) , 11 februarie 2012

    Alexanca ..la cea cu piept de pui pe care ai facut-o...multa ceapa!!!..o nebunie va iesi..si lasa pizza pina se maroneste putin cascavalul..sa vezi arome:)))

  • kllass

    kllass (Chef de cuisine) , 03 februarie 2012

    Multumesc frumos fetelor ..pentru primire.

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 03 februarie 2012

      Scuze,acum am vazut ca ai vechime pe site.

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 03 februarie 2012

      Arata delicios,felicitari.***** Bine ai venit pe Gustos.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2012

      Foarta apetisanta si explicatii foarte utile!***** Bine ai venit pe gustos.ro si la cat mai multe retete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Faina - 900 grame
  • Ulei - 7 linguri
  • Drojdie  - o jumatate de cub sau 4 pliculete a 7 g
  • Apa - 400 ml
  • Zahar - 2 linguri
  • Sare - 1 lingurita
  • Pentru aproximativ 4 pizza de 32''.

Raporteaza reteta

Retete
de kllass
Shaorma de vita

Shaorma de vita

Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne
Valdostana

Valdostana

Se bate cotletul(nu chiar ca pentru snitele,mai gros putin) se da prin faina doar partea care se

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare la ceaun

Ciorba de perisoare la ceaun

Carnea se amesteca cu grisul cu ouale si cu un pic de patrunjel verde.Se pune sare si piper dupa

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Maria Markov (Chef de cuisine)

Pizza ta ... o nebunie!! ... pe care o sa o incerc si eu diseara. De mult timp caut reteta pentru un aluat bun de pizza. Abia astept sa o incerc pe a ta!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza facuta in casa