Pizza Suprema

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pizza Suprema

Ingrediente

  • Faina - 900 grame
  • Ulei - 7 linguri
  • Drojdie - o jumatate de cub sau 4 pliculete a 7 g
  • Apa - 400 ml
  • Zahar - 2 linguri
  • Sare - 1 lingurita
  • Pentru aproximativ 4 pizza de 32''.

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se adauga si uleiul si deasupra uleiului sarea.

Acum trecem la maia:se incalzeste cantitatea de apa(nu trebuie sa fie fierbinte apa).Apa nu trebuie sa te arda la deget daca o incerci cu degetul ci doar calduta.Se adauga drojdia (nu conteaza daca e proaspata sau la plic) efectul e acelasi, zaharul si se lasa 10-15 minute pina se opreste din fermentat dar si daca mai auziti ca fermenteaza dupa 15 min. e ok, il puteti folosi.

Trecem la pasul 3:adaugam maiaua peste faina si ulei si incepem sa framintam pina se incorpozeaza bine toate ingredientele. Nu trebuie sa framintam in nestire, aproximativ 5 min. ar fi de ajuns. Aluatul trebuie sa fie destul de moale nici prea lipicios nici prea tare. Cind se framinta se poate adauga faina cit este nevoie pentru a se aduce la nivelul de ..nici prea lipicios ..nici tare. Il lasam la crescut intr-o zona calda (aragaz,deschis un foc) aproximativ 50 min. dar poate fi lasat si mai mult,cit sa ajunga de 3 ori cantitatea initiala (sorry pentru omisiunile dinainte ..dar , na..prima reteta). Cratita trebuie sa fie acoperita.

Dupa ce a crescut luam din el aproximativ o mina,doua de aluat si daca e cazul il putem pudra cu putina faina ca sa se intinda mai bine pentru ca va fi putin lipicios si umflat.Ii dam forma dorita cu sucitorul si ...il putem folosi.

Sosul: o cutie (carton) rosii pasate o amestecam cu o lingura buna de faina si o aducem la fierbere amestecind in ea cind e cazul.In acest sos puteti pune tot ce doriti ca si condimente...zahar,piper,sare,oregano(dupa ce ati oprit focul la sos) etc. Condimentele le pune fiecare in functie de cit de gustos vrea sosul.Gustati-l!

Reguli ,,destul '' de obligatorii ,pasii de urmat pentru o pizza ,,suprema''.

Blatul intins il ungem cu sos nici prea mult nici prea putin si punem cascavalul.Daca puneti mai mult sos va fi mai ,,suculent'' amestecul.Daca va place pizza mai uscata ungeti mai putin.

Eu folosesc cascaval de la Carrefour ,cel din vitrina cu cascaval care se vinde la bucata,linga cea de brinza.Pret in jur de 26 ron.Cascaval Dalia-Madyal. .Are consistenta mozzarella.Am incercat tot felul de cascavaluri dar asta e cel mai bun la pizza.

Dupa aia putem pune tot ce dorim: ciuperci, salam etc.

Ideea de baza: NU o incarcati excesiv. Nu vrem sandwich, vrem pizza.

Marginile de coca le ungeti cu o pensula cu ulei .

In cuptorul preincalzit o punem aproximativ 15 min la treapta 3.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise