autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza trois fromages cu ruccola

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de 200 grame aluat de pizza ( eu il framant cu mana, punand la 400 grame faina tip 55, 25 grame drojdie diluata cu apa calda si 1/2 lingurita zahar, apa calduta cat cuprinde aluatul si 3 linguri de ulei se masline sarea o pun la sfarsit sa nu afecteze dospitul intrand in contact cu drojdia ). Pentru compozitie : cateva felii de jambon taiate lungi, 2 ciuperci champinion crude taiate lamele fine de tot, 50 de grame de mozzarella, cateva felii de branza camembert, 100 grame de cascaval gras o parte ras restul lasat felii, optional cateva felii de ardei iute, o mana de ruccola, oregano maruntit, sos de rosii pentru pizza ( daca am timp il fac eu din rosii decojite calite in ulei de masline cu oregano sau busuioc maruntit daca nu pun de la cutie ), sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim.
Preparare : se intinde cu mana un blat de pizza subtire pe care il dam cu sos de rosii si presaram busuioc sau oregano in functie de preferinte.

Dupa aceea lasam 10 minute la dospit si adaugam jambonul feliat si ciupercile si apoi presaram branza si punem feliile de camembert si de cascaval. Adaugam feliile de ardei iute si presaram putin oregano si sare.

Se coace la temperatura maxima timp de 12-15 minute, pe treapta cea mai de jos a cuptorului, eu folosesc o tava speciala de pizza perforata pentru ca iese mai crocanta. Este gata cand e topit complet cascavalul si are o crusta aurie, feliile de camembert nu o sa se topeasca de tot.

Se taie feliute si se presara ruccola, gustul ei aromat si usor iute ii da o aroma deosebita . In Romania am vazut ruccola la Kauffland si cred ca si la Cora se gaseste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza trois fromages cu ruccola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Melcisori pizza

Melcisori pizza

Acest aluat il fac de cate ori fac pizza. Am descoperit ca este foarte pufos si noua ne place foarte

27 voturi    18 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Fusili aromate

Fusili aromate

Pastele se pun la fiert conform intructiunilor de pe pachet. Cand sunt aproape gata, intr-un wok

1 vot    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Avem nevoie de 200 grame aluat de pizza ( eu il framant cu mana
  • punand la 400 grame faina tip 55
  • 25 grame drojdie diluata cu apa calda si 1/2 lingurita zahar
  • apa calduta cat cuprinde aluatul si 3 linguri de ulei se masline sarea o pun la sfarsit sa nu afecteze dospitul intrand in contact cu drojdia ). Pentru compozitie : cateva felii de jambon taiate lungi
  • 2 ciuperci champinion crude taiate lamele fine de tot
  • 50 de grame de mozzarella
  • cateva felii de branza camembert
  • 100 grame de cascaval gras o parte ras restul lasat felii
  • optional cateva felii de ardei iute
  • o mana de ruccola
  • oregano maruntit
  • sos de rosii pentru pizza ( daca am timp il fac eu din rosii decojite calite in ulei de masline cu oregano sau busuioc maruntit daca nu pun de la cutie )
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Porc cu cinci legume

Porc cu cinci legume

Intr-un wok punem uleiul la incins, cand este incins punem carnea si o lasam cateva minute apoi adaugam

5 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos de smantana