autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza trois fromages cu ruccola

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de 200 grame aluat de pizza ( eu il framant cu mana, punand la 400 grame faina tip 55, 25 grame drojdie diluata cu apa calda si 1/2 lingurita zahar, apa calduta cat cuprinde aluatul si 3 linguri de ulei se masline sarea o pun la sfarsit sa nu afecteze dospitul intrand in contact cu drojdia ). Pentru compozitie : cateva felii de jambon taiate lungi, 2 ciuperci champinion crude taiate lamele fine de tot, 50 de grame de mozzarella, cateva felii de branza camembert, 100 grame de cascaval gras o parte ras restul lasat felii, optional cateva felii de ardei iute, o mana de ruccola, oregano maruntit, sos de rosii pentru pizza ( daca am timp il fac eu din rosii decojite calite in ulei de masline cu oregano sau busuioc maruntit daca nu pun de la cutie ), sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim.
Preparare : se intinde cu mana un blat de pizza subtire pe care il dam cu sos de rosii si presaram busuioc sau oregano in functie de preferinte.

Dupa aceea lasam 10 minute la dospit si adaugam jambonul feliat si ciupercile si apoi presaram branza si punem feliile de camembert si de cascaval. Adaugam feliile de ardei iute si presaram putin oregano si sare.

Se coace la temperatura maxima timp de 12-15 minute, pe treapta cea mai de jos a cuptorului, eu folosesc o tava speciala de pizza perforata pentru ca iese mai crocanta. Este gata cand e topit complet cascavalul si are o crusta aurie, feliile de camembert nu o sa se topeasca de tot.

Se taie feliute si se presara ruccola, gustul ei aromat si usor iute ii da o aroma deosebita . In Romania am vazut ruccola la Kauffland si cred ca si la Cora se gaseste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza trois fromages cu ruccola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tocanita de pui cu galuste

Tocanita de pui cu galuste

Puiul se spala bine si se transeaza in bucati potrivite.Legumele spalate se feliaza si ele si se

13 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Furnici in copac

Furnici in copac

Carnea tocata am amestecat-o cu lingurita de amidon, 2 lingurite sos de soia, 1 lingurita otet si

2 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Avem nevoie de 200 grame aluat de pizza ( eu il framant cu mana
  • punand la 400 grame faina tip 55
  • 25 grame drojdie diluata cu apa calda si 1/2 lingurita zahar
  • apa calduta cat cuprinde aluatul si 3 linguri de ulei se masline sarea o pun la sfarsit sa nu afecteze dospitul intrand in contact cu drojdia ). Pentru compozitie : cateva felii de jambon taiate lungi
  • 2 ciuperci champinion crude taiate lamele fine de tot
  • 50 de grame de mozzarella
  • cateva felii de branza camembert
  • 100 grame de cascaval gras o parte ras restul lasat felii
  • optional cateva felii de ardei iute
  • o mana de ruccola
  • oregano maruntit
  • sos de rosii pentru pizza ( daca am timp il fac eu din rosii decojite calite in ulei de masline cu oregano sau busuioc maruntit daca nu pun de la cutie )
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Porc cu cinci legume

Porc cu cinci legume

Intr-un wok punem uleiul la incins, cand este incins punem carnea si o lasam cateva minute apoi adaugam

5 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Spirale Tricolore cu Sunca