autor:

danutza

» » Paste si pizza

Pizzeline

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
Făină 400 gr. Aluatul, Drojdie - jumătate de cub, Sare, pic de zahăr,oregano, cca.200 ml.apă călduţă, ulei cca.50 ml. -, , Compoziţia, Cantităţi după preferinţă şi desigur în funcţie de ceea ce aveţi prin frigider:, şuncă,cârnaţi sau piept de pui (friptură rămasă de la prânz), ardei roşu,tăiat felii, praz(dacă doriţi)tăiat felii mai groase, caşcaval ras, 2-3 ouă bătute cu un praf de sare,oregano şi bulion, ciuiperci călite în prealabil într-o tigaie de teflon fără ulei,amestecate cu puţin bulion şi presărate cu mărar tocat mărunt, pastă de ardei(eu am făcută în casă)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se face un aluat nu foarte vâtros din cantităţile specificate mai sus şi se lasă la crescut 30 min.
Între timp se unge tava de la aragaz cu ulei şi se pregătesc toate cele necesare compoziţiei.
Când aluatul a crescut se întinde o foaie cam de un deget de groasă şi se taie rondele cu un pahar cu gura mai largă(de apă de exemplu).Se aşează rondelele,"pizzelinele",în tava unsă,se ung cu puţin ulei,cu o pensulă care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie care se respectă,apoi fiecare "pizzelină"se unge cu pasta de ardei,se presară şunca tăiată mărunt,câteva ciuperci,câteva felii de ardei,o felie de praz,se rede caşcaval iar la final se unge cu oul bătut cu bulion.
Nu uitaţi să preîncălziţi cuptorul!
Se lasă la copt,la foc domol,cca.30 min.
Poate pare complicat,dar vă rog să mă credeţi că nu este.Este de fapt o pizza servită într-o altă manieră,mult mai uşor de mâncat cînd ai musafiri.
Şi este foarte bună şi rece,deci nu veţi avea probleme cu pregătitul.
Într-o tavă obişnuită de aragaz se pot coace cam 12 "pizzeline",în funcţie de dimensiunle gurii paharului.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizzeline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste integrale cu sos de rosii

Paste integrale cu sos de rosii

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe

9 voturi    26 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Pizza cu sunca si ciuperci

Pizza cu sunca si ciuperci

Sunca si kaiezerul se taie in cubulete; Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei,

30 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

    Sunt binevenite pentru aperitiv. Felicitari!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Făină 400 gr. Aluatul
  • Drojdie - jumătate de cub
  • Sare, pic de zahăr,oregano
  • cca.200 ml.apă călduţă
  • ulei cca.50 ml. -
  • Compoziţia
  • Cantităţi după preferinţă şi desigur în funcţie de ceea ce aveţi prin frigider:
  • şuncă,cârnaţi sau piept de pui (friptură rămasă de la prânz)
  • ardei roşu,tăiat felii
  • praz(dacă doriţi)tăiat felii mai groase
  • caşcaval ras
  • 2-3 ouă bătute cu un praf de sare,oregano şi bulion
  • ciuiperci călite în prealabil într-o tigaie de teflon fără ulei,amestecate cu puţin bulion şi presărate cu mărar tocat mărunt
  • pastă de ardei(eu am făcută în casă)

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Sunt binevenite pentru aperitiv. Felicitari!*****

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete milaneze