autor:

danutza

» » Paste si pizza

Pizzeline

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
Făină 400 gr. Aluatul, Drojdie - jumătate de cub, Sare, pic de zahăr,oregano, cca.200 ml.apă călduţă, ulei cca.50 ml. -, , Compoziţia, Cantităţi după preferinţă şi desigur în funcţie de ceea ce aveţi prin frigider:, şuncă,cârnaţi sau piept de pui (friptură rămasă de la prânz), ardei roşu,tăiat felii, praz(dacă doriţi)tăiat felii mai groase, caşcaval ras, 2-3 ouă bătute cu un praf de sare,oregano şi bulion, ciuiperci călite în prealabil într-o tigaie de teflon fără ulei,amestecate cu puţin bulion şi presărate cu mărar tocat mărunt, pastă de ardei(eu am făcută în casă)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se face un aluat nu foarte vâtros din cantităţile specificate mai sus şi se lasă la crescut 30 min.
Între timp se unge tava de la aragaz cu ulei şi se pregătesc toate cele necesare compoziţiei.
Când aluatul a crescut se întinde o foaie cam de un deget de groasă şi se taie rondele cu un pahar cu gura mai largă(de apă de exemplu).Se aşează rondelele,"pizzelinele",în tava unsă,se ung cu puţin ulei,cu o pensulă care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie care se respectă,apoi fiecare "pizzelină"se unge cu pasta de ardei,se presară şunca tăiată mărunt,câteva ciuperci,câteva felii de ardei,o felie de praz,se rede caşcaval iar la final se unge cu oul bătut cu bulion.
Nu uitaţi să preîncălziţi cuptorul!
Se lasă la copt,la foc domol,cca.30 min.
Poate pare complicat,dar vă rog să mă credeţi că nu este.Este de fapt o pizza servită într-o altă manieră,mult mai uşor de mâncat cînd ai musafiri.
Şi este foarte bună şi rece,deci nu veţi avea probleme cu pregătitul.
Într-o tavă obişnuită de aragaz se pot coace cam 12 "pizzeline",în funcţie de dimensiunle gurii paharului.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizzeline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu sos de post

Paste cu sos de post

Spaghetele se fierb in apa rece cu putina sare si o lingura de ulei. Intotdeauna pastele se fierb

28 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza cu piept de pui

Pizza cu piept de pui

Blat: Toate ingredientele le punem la masina de paine,la programul de framantare+dospire. Sos: Sucul

11 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

    Sunt binevenite pentru aperitiv. Felicitari!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Făină 400 gr. Aluatul
  • Drojdie - jumătate de cub
  • Sare, pic de zahăr,oregano
  • cca.200 ml.apă călduţă
  • ulei cca.50 ml. -
  • Compoziţia
  • Cantităţi după preferinţă şi desigur în funcţie de ceea ce aveţi prin frigider:
  • şuncă,cârnaţi sau piept de pui (friptură rămasă de la prânz)
  • ardei roşu,tăiat felii
  • praz(dacă doriţi)tăiat felii mai groase
  • caşcaval ras
  • 2-3 ouă bătute cu un praf de sare,oregano şi bulion
  • ciuiperci călite în prealabil într-o tigaie de teflon fără ulei,amestecate cu puţin bulion şi presărate cu mărar tocat mărunt
  • pastă de ardei(eu am făcută în casă)

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Sunt binevenite pentru aperitiv. Felicitari!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Paste cu slaninuta