Ingrediente
Făină 400 gr. Aluatul, Drojdie - jumătate de cub, Sare, pic de zahăr,oregano, cca.200 ml.apă călduţă, ulei cca.50 ml. -, , Compoziţia, Cantităţi după preferinţă şi desigur în funcţie de ceea ce aveţi prin frigider:, şuncă,cârnaţi sau piept de pui (friptură rămasă de la prânz), ardei roşu,tăiat felii, praz(dacă doriţi)tăiat felii mai groase, caşcaval ras, 2-3 ouă bătute cu un praf de sare,oregano şi bulion, ciuiperci călite în prealabil într-o tigaie de teflon fără ulei,amestecate cu puţin bulion şi presărate cu mărar tocat mărunt, pastă de ardei(eu am făcută în casă)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
1 vot
Mod de preparare
Între timp se unge tava de la aragaz cu ulei şi se pregătesc toate cele necesare compoziţiei.
Când aluatul a crescut se întinde o foaie cam de un deget de groasă şi se taie rondele cu un pahar cu gura mai largă(de apă de exemplu).Se aşează rondelele,"pizzelinele",în tava unsă,se ung cu puţin ulei,cu o pensulă care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie care se respectă,apoi fiecare "pizzelină"se unge cu pasta de ardei,se presară şunca tăiată mărunt,câteva ciuperci,câteva felii de ardei,o felie de praz,se rede caşcaval iar la final se unge cu oul bătut cu bulion.
Nu uitaţi să preîncălziţi cuptorul!
Se lasă la copt,la foc domol,cca.30 min.
Poate pare complicat,dar vă rog să mă credeţi că nu este.Este de fapt o pizza servită într-o altă manieră,mult mai uşor de mâncat cînd ai musafiri.
Şi este foarte bună şi rece,deci nu veţi avea probleme cu pregătitul.
Într-o tavă obişnuită de aragaz se pot coace cam 12 "pizzeline",în funcţie de dimensiunle gurii paharului.
Bon apetit!
mihai (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010
Sunt binevenite pentru aperitiv. Felicitari!*****