autor:

panseluta

» » Mancaruri cu peste

Plachie de crap

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
-un crap de aprox 1,5 kg, -4 cepe mari taiate solzisori, -1 ardei rosu taiat fasii (optional), -4 catei de usturoi, -200 ml bulion,sau 2 conserve de rosii decojite, -100 ml vin alb sec, -zeama de la o lamaie, -100 ml ulei, -sare,piper, -2 foi de dafin, - 1 lg (lingurita ) boia dulce, -1 lg boia iute (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

-pestele se curata,se transeaza in felii groase de 2-3 cm
-apoi se sareaza si se da prin faina
-se prajeste pe jumatate,cam 1-2 minute pe fiecare parte
-in uleiul ramas se caleste ceapa si ardeiul,pana ceapa devine translucida,apoi se adauga boiaua,vinul,lamaia,bulionul sau rosiile decojite,foile de dafin,sarea,piperul.
-toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent,se adauga feliile de peste si se da la cuptor ,la temperatura medie,timp de 20 de minute,pana se leaga sosul si uleiul iese la suprafata.
Se serveste rece de regula dar se poate servi si calda cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Pestele se curata se spala bine si se imparte se prajeste putin -dar nu este obligatoriu eu l-am

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Se taie ceapa solzisori si se caleste la foc mic.Crapul se taie in bucati potrivite. Se aseaza

8 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Tare buna trebuie sa fie, mai ales cu mamaliguta si niste mujdei....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    O bunatate !

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Foarte, foarte buna, eu am folosit mreana si crap, excelenta, felicitari si multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      gigi , 31 martie 2010

      O reteta corecta..Nu are cum sa nu fie super...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Cate arome si ce bine arata!*****

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Super reteta si aspectul pe masura!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      arata bine!mie cald i-mi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • -un crap de aprox 1,5 kg
  • -4 cepe mari taiate solzisori
  • -1 ardei rosu taiat fasii (optional)
  • -4 catei de usturoi
  • -200 ml bulion,sau 2 conserve de rosii decojite
  • -100 ml vin alb sec
  • -zeama de la o lamaie
  • -100 ml ulei
  • -sare,piper
  • -2 foi de dafin
  • - 1 lg (lingurita ) boia dulce
  • -1 lg boia iute (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Tare buna trebuie sa fie, mai ales cu mamaliguta si niste mujdei....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Somon cu orez jasmine