autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu peste

Plachie de peste

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Ingrediente
1 kg de peste mare, 500 g ceapa, 1 borcan cu rosii in bulion, 2 linguri bulion de ardei, 1 frunza de dafin, ulei pentru prajit, 50 ml vin alb, sare, piper, faina, 1 lamaie inghetata

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Pestele spalat, portionat, pudrat cu sare, trecut prin faina se prajeste cate 1-2 min pe fiecare parte, apoi se scoate pe o farfurie.



In cratita cu 3-4 linguri ulei de la prajit daca este curat,se pune ceapa tocata marunt, putina sare, 2 cani cu apa si se lasa sa fiarba acoperit pana scade si ceapa este bine fiarta; se adauga rosiile pasate cu furculita, pasta de ardei, dafinul, vinul iar dupa eliminarea alcoolului se adauga pestele se potriveste sosul dupa gust apoi se lasa vasul la cuptor 30 minute.



Se serveste cu mamaliguta si lamaie inghetata rasa cu tot cu pulpa,peste peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Se curata si se spala bine pestele, se condimenteaza si se stropeste cu putin ulei de masline, iar

19 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Visinescu Violeta , 21 noiembrie 2015

    Delicios !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de peste mare
  • 500 g ceapa
  • 1 borcan cu rosii in bulion
  • 2 linguri bulion de ardei
  • 1 frunza de dafin
  • ulei pentru prajit
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • faina
  • 1 lamaie inghetata

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de cod cu lamaie