autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Sosuri

Placinta adanca cu mere si sos aromat

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 200 gr faina, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat Bourbon, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 100 gr unt, 1 ou, 3 linguri lapte, , Pentru umplutura, 1,5 kg mere, curatate de coaja, samburi si taiate felii, 400 ml apa, 300 gr zahar, 2 batoane de scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala, un praf de nucsoara macinata, un praf de cuisoare macinate, 2 linguri amidon alimetar, , Pentru glazura, 1 ou, 2 linguri apa, , Pentru sos, apa in care au fiert merele, strecurata, sucul de la 1 portocala, 200 ml lapte, 4 linguri amidon alimentar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

40 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta.
Pentru aluat, amesteca faina cu cele 2 feluri de zahar, praful de copt si sarea.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Bate oul cu 3 linguri lapte si adauga-l in aluat apoi amesteca totul pana cand se omgenizeaza.Da aluatul la rece 30 minute.
Intre timp prepara umplutura.Pune intr-o cratita, pe foc potrivit, 400 ml apa, 150 gr zahar si 2 batoane de scortisoara.Adauga merele feliate, acopera cratita si lasa-le sa fiarba 20 minute apoi lasa-le sa se raceasca putin.Dupa ce s-au racit, scurge-le (pastreaza lichidul pentru sos), apoi amesteca-le cu 150 gr zahar ramas, coaja rasa de la 1 portocala, nucsoara, cuisoare si 2 linguri amidon alimetar.
Ia aluatul de la rece si taie ¼ din el.Bucata mai mare de aluat ruleaz-o pana ajunge la grosimea de 0,5 cm apoi aseaz-o in forma pregatita, punandu-l atat la baza cat si pe margini, cat mai sus si adauga merele.Ruleaza si celalta bucata de aluat apoi aseaz-o peste mere, lipind cele 2 margini de aluat intre ele.Amesteca oul pentru glazura cu 2 linguri apa apoi periaza placinta cu acesta.Da placinta la copt 55-65 minute.
Pentru sos, amesteca apa in care au fiert merele cu sucul de la 1 portocala si 200 ml lapte intr-o cratita, pe foc potrivit.Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga-l la sosul din cratita.Gateste, amestecand, pana cand sosul s-a ingrosat.Serveste placinta cu sosul preparat.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta adanca cu mere si sos aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Allioli

Allioli

Se pune intr-un bol inalt,catelul de usturoi curatat, sarea ,patrunjelul si se toaca cu blenderul

5 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri
Sos de marar

Sos de marar

Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’

15 voturi    12 comentarii
30 min
Sosuri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vilcioiu Roxana , 09 februarie 2014

    super interesanta merita incercata

  • Fara foto

    Virginia Dinca , 30 noiembrie 2013

    arata f. scarbos!

  • Fara foto

    Ortansa Martinovici , 04 octombrie 2013

    trebuie incercat urgent !

    • Fara foto

      Cristea Carmen , 03 octombrie 2013

      super interesanta merita incercata

    • Fara foto

      Ionelia Ivanoiu , 03 octombrie 2013

      almidonul se poate inlocui?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Super !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Trebuie sa fie taaaaaaaare buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      E o bunatate !

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata foarte bine, imi lasa gura apa! Prezentarea e de nota zece, iar ideea cu sosul e grozava!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicios si sanatos.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      O minunatie,ca toate retetele tale. Iti dau 5 stelute,cu brio ! Am salvat reteta;abia astept sa o fac.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      arata super..presupun ca nici gustul nu e mai prejos..felicitari :)

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Cat de bine arata si ce gustoasa trebuie sa fie..................

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Ce bunatate ai facut! Neaparat o sa o incerc! Felicitari pentru tot ce faci!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      O Plăcinta tare, tare gustoasă! Felicitări!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Arata foarte bine,cred ca este un deliciu.Felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Minunata placintica ta!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      De cea mai inalta clasa si profesionalism, felicitari.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      grozav arata prajitura ta.e de incercat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Felicitari ! arata tare bine si ce buna trebue sa fie...am s-o incerc cat de curand.

    • kati09

      kati09 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Aceasta prajitura pare foarte gustoasa, felicitari! Neaparat am s-o incerc. :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Foarte bine arată, Laura! Şi sigur e foarte gustoasă!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Prajitura imi pare excelent ,dar am o nedumerire in ceea ce priveste ultimele doua fotografii...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

40 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • Pentru umplutura
  • 1,5 kg mere
  • curatate de coaja
  • samburi si taiate felii
  • 400 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de nucsoara macinata
  • un praf de cuisoare macinate
  • 2 linguri amidon alimetar
  • Pentru glazura
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • Pentru sos
  • apa in care au fiert merele
  • strecurata
  • sucul de la 1 portocala
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri amidon alimentar

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de spanac