autor:

mirela0911

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta aromata de toamna

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2017

Ingrediente
Pt. aluat:, 7 lg lapte, 7 lg zahar, 7 lg ulei, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1 lgt praf de copt, faina cat cuprinde, 1 lg gris, Pt. umplutura:, 1 kg miez dovleac, 50 g margarina, 3 gutui, 4 mere, zahar dupa gust, 1 lg scortisoara macinata, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la calit impreuna cu 4-5 lg zahar. Se amesteca din cand in cand.



Gutuile se spala bine de puf, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga peste dovleacul din cratita, la calit. Se toarna cca 100 ml apa pentru a se inmuia putin dovleacul, acesta nelasand zeama. Spre final, se adauga si merele date pe razatoarea cu gauri mari si se mai adauga zahar dupa gust. Cand sunt gata, se ia de pe foc si se adauga si scortisoara. Se lasa la racit.



Aluat: Intr-un vas se amesteca cu un tel oul cu zaharul, zaharul vanilta, laptele si uleiul. Se adauga putin cate putin faina si praful de copt. Cand se obtine un aluat ce se poate framanta, se rastoarna pe blatul de lucru si se adauga faina atat cat sa obtinem un aluat omoen si e se poate intinde. Se imparte in doua parti, una mai mare si una mai mica.



Se ia bucata cea mare si se intinde intr-o foaie mai subtire atat cat sa acopere o forma de tarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa din loc in loc cu o furculita apoi se presara gris.



Se toarna umplutura de dovleac si se niveleaza bine.



Restul de aluat se intinde in forma rotunda si se taie cu ajutorul unui cutitas zimtat in fasii. Se pun fasiile peste umplutura in forma de grilaj. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.



Se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aromata de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolatoasa cu cirese

Ciocolatoasa cu cirese

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 7 lg lapte
  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 lg gris
  • Pt. umplutura:
  • 1 kg miez dovleac
  • 50 g margarina
  • 3 gutui
  • 4 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Cappy