autor:

maria mihalache

» » Prajituri

Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat, 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 250 ml apa calduta, 1/2 lingurita sare, 2 linguri ulei, 1 ou, Pentru umplutura, 750 g branza de vaci, 250 ml smantana, 3 oua, 2 linguri cu coaja confiata de portocala, coaja rasa de la o lamaie, o fiola esenta de vanilie, 2 linguri rase cu gris, un varf de cutit cu sare, zahar dupa gustul fiecaruia, 3 pliculete zahar vanilat, zahar pudra pentru pudrat, ulei pentru uns aluatul si tava, faina pentru tapetat tava, 1 ou pentru uns placinta

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un castron.
Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si oul.
Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc.
Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga.
Framantam bine .
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic.
Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina.
Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit ,la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min.
In tot acest timp ne ocupam de umplutura:.daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,coaja confiata de portocala,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ...........acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .
Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.
Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati ,presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta.
Ungem o tava(eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.
Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.
Punam umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.
Batem un ou si ungem placinta cu el.
Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,pudram cu zahar pudra si apoi taiem .
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Negresa a la Ramona

Prajitura Negresa a la Ramona

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul,

169 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri
Cookies cu fulgi de ciocolata amaruie

Cookies cu fulgi de ciocolata amaruie

1. Incalzeste cuptorul la 180°. 2. Bate untul/margarina cu ambele feluri de zahar pana ce devine

2 voturi    3 comentarii
25 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • Pentru umplutura
  • 750 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • 2 linguri cu coaja confiata de portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri rase cu gris
  • un varf de cutit cu sare
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
  • ulei pentru uns aluatul si tava
  • faina pentru tapetat tava
  • 1 ou pentru uns placinta

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Cornuri cu Nutella