autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu branza, insiropata

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 7 foi de foietaj, 1 ou pentru uns aluatul, , pentru crema avem nevoie de:, 200 g branza dulce, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, coaja de portocala (tinuta in zahar,la borcan), stafide, , pentru sirop:, 400ml apa, 3 linguri zahar, Coaja de portocala.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.
Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, 4 foi, ca baza.

Se adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul, zaharul vanilat. Se presara din loc in loc coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan) si stafide.
Se acopera cu alte trei foi pliate si se unge cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc.

Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aprox 20 de minute).
Intre timp, se pregateste siropul. Se pun intr-un ibric, pe foc, 400 ml apa cu 3 linguri de zahar si se fierb 2-3 minute.

Cand se scoate placinta din cuptor, se scoate cu grija foaia de copt de sub ea, apoi se taie in patrate, se adauga siropul, cu grija, caci este fierbinte. Se lasa la racit si se serveste alaturi de cei dragi.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, insiropata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Creme Ole cu capsuni in foietaj

Creme Ole cu capsuni in foietaj

Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri

15 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Bezele cu esenta de cafea

Bezele cu esenta de cafea

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie Cand albusurile incep sa se intareasca,

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela , 21 decembrie 2017

    Foarte buna, gustoasa, merita sa faceti,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 foi de foietaj
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g branza dulce
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • coaja de portocala (tinuta in zahar,la borcan)
  • stafide
  • pentru sirop:
  • 400ml apa
  • 3 linguri zahar
  • Coaja de portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Mirela

Foarte buna, gustoasa, merita sa faceti,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Trandafiri usori