autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu branza, insiropata

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 7 foi de foietaj, 1 ou pentru uns aluatul, , pentru crema avem nevoie de:, 200 g branza dulce, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, coaja de portocala (tinuta in zahar,la borcan), stafide, , pentru sirop:, 400ml apa, 3 linguri zahar, Coaja de portocala.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.
Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, 4 foi, ca baza.

Se adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul, zaharul vanilat. Se presara din loc in loc coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan) si stafide.
Se acopera cu alte trei foi pliate si se unge cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc.

Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aprox 20 de minute).
Intre timp, se pregateste siropul. Se pun intr-un ibric, pe foc, 400 ml apa cu 3 linguri de zahar si se fierb 2-3 minute.

Cand se scoate placinta din cuptor, se scoate cu grija foaia de copt de sub ea, apoi se taie in patrate, se adauga siropul, cu grija, caci este fierbinte. Se lasa la racit si se serveste alaturi de cei dragi.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, insiropata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Apa se pune la fiert impreuna cu sarea ,se torna peste fulgi si se amesteca pana absoarbe apa (vor

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cozonac coronita

Cozonac coronita

Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela , 21 decembrie 2017

    Foarte buna, gustoasa, merita sa faceti,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 foi de foietaj
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g branza dulce
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • coaja de portocala (tinuta in zahar,la borcan)
  • stafide
  • pentru sirop:
  • 400ml apa
  • 3 linguri zahar
  • Coaja de portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Mirela

Foarte buna, gustoasa, merita sa faceti,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)