autor:

autor

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu branza proaspata de vaci

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
1 kg branza proaspata de vaci, 8 oua, 100 gr stafide, 200 gr zahar, 1 esenta vanilie, zahar vanilat, 1 pahar lapte, 1 cub drojdie, faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

41 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora.

Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul.

In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar, un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker (80 gr), vanilia (eu am folosit bourbon vanilie de la Dr. Oetker) si stafidele. Se amesteca bine.

Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Dupa am pus sulurile de placinta,se mai lasa sa creasca inca 30-40 minute Apoi le ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora la foc potrivit.Se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti sa o serviti musafirilor va recomand sa o lasati sa se raceasca apoi sa taiati.



Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul caietulcuretete.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza proaspata de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • monique , 27 august 2020

    Cred ca ar fi bine sa puneti separat ingredientele pt diferitele parti ale retetelot (aluat, umplutura, glazura, etc). Valabil pt toate retetele. Din viteza si neatentie ti se poate intampla sa gresesti, mai ales la faina si zahar. Pui tot la prima faza si uiti ca acolo era cantitatea totala a retetei, care ar fi trebuit impartita pe diferitele parti componente.

  • violeta , 24 noiembrie 2015

    cita faina se pune???

  • Mimi Albu , 25 martie 2015

    DELICIOASA...PREFERATA MEA...

    • Camel Marina Popan , 29 decembrie 2014

      CATA FAINA, 1KG SAU MAI MULT???

    • anca alexandra (Maestru bucatar) , 20 noiembrie 2014

      mmm, chiar aveam in plan pt sf asta de saptamana niste branzoaice. Dar m-am razgandit. fac reteta asta

    • Ady Dyna , 21 octombrie 2014

      super buna

    • Ştefan Mandita Burtea , 21 octombrie 2014

      Astazi o sa incerc si eu!!!

    • Florica Moncea , 21 octombrie 2014

      am facut si este fb

    • Ana-maria Surdu-bangala , 21 octombrie 2014

      SUPER....

    • Flori Marinela Delcea , 07 februarie 2014

      RECETA DE HOY...PARA MY CASA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

41 voturi

Ingrediente

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 8 oua
  • 100 gr stafide
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • zahar vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 cub drojdie
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

monique

Cred ca ar fi bine sa puneti separat ingredientele pt diferitele parti ale retetelot (aluat, umplutura, glazura, etc). Valabil pt toate retetele. Din viteza si neatentie ti se poate intampla sa gresesti, mai ales la faina si zahar. Pui tot la prima faza si uiti ca acolo era cantitatea totala a retetei, care ar fi trebuit impartita pe diferitele parti componente.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu branza