autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza si seminte de pin

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Aluat, , 220 g faina, 30 ml ulei de palmier, 1/4 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt zeama lamaie, 45 g zahar tos, 10 g zahar brun pudra, , Umplutura, , 1180 g branza dulce de vaci, 1 galbenus de la un ou mare, 2 oua mici, 110 g zahar, 50 ml sirop de tei, 1 lgt esenta de vanilie homemade, 200 g smantana, 6 lg cu varf amidon de porumb, 1 lg cu varf lapte praf, 3 lg seminte de pin, , ................., , 2 lg gris de grau sau faina pentru pudrat baza

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o).
3. Pentru a obtine o umplutura cremoasa, pasam branza impreuna cu galbenusul, ouale, smantana, laptele praf, zaharul, siropul, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Dupa ce am omogenizat punem semintele de pin si amestecam cu o lingura.
4. Intindem aluatul intr-un strat subtire, apoi il transferam intr-o tava detasabila (24 cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina.
5. Intepam din loc in loc aluatul, punem grisul peste, iar apoi punem umplutura si finisam suprafata.
6. Introducem in cuptor pentru 1 ora.

7. Transferam tarta pe un platou abia cand s-a racit complet.

Pofta buna!
Nota!
1. Puneti smantana la scurs inainte de a o folosi. Asigurati-va ca branzica este si ea scursa bine.
2. Optional puteti adauga coaja de portocala sau de lamaie.
3. Puteti pune stafide.
4. Pentru o aroma mai intensa puteti praji putin semintele de pin.
5. Daca nu va place pasca traditionala, aceasta este perfecta pentru a o inlocui. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si seminte de pin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta de dovleac

Placinta de dovleac

Se amesteca toate ingredientele si se face o coca destul de tare ,cat sa se poata intinde usor . Se

2 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 220 g faina
  • 30 ml ulei de palmier
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 45 g zahar tos
  • 10 g zahar brun pudra
  • Umplutura
  • 1180 g branza dulce de vaci
  • 1 galbenus de la un ou mare
  • 2 oua mici
  • 110 g zahar
  • 50 ml sirop de tei
  • 1 lgt esenta de vanilie homemade
  • 200 g smantana
  • 6 lg cu varf amidon de porumb
  • 1 lg cu varf lapte praf
  • 3 lg seminte de pin
  • .................
  • 2 lg gris de grau sau faina pentru pudrat baza

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mango si mandarine