1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o).
3. Pentru a obtine o umplutura cremoasa, pasam branza impreuna cu galbenusul, ouale, smantana, laptele praf, zaharul, siropul, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Dupa ce am omogenizat punem semintele de pin si amestecam cu o lingura.
4. Intindem aluatul intr-un strat subtire, apoi il transferam intr-o tava detasabila (24 cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina.
5. Intepam din loc in loc aluatul, punem grisul peste, iar apoi punem umplutura si finisam suprafata.
6. Introducem in cuptor pentru 1 ora.
7. Transferam tarta pe un platou abia cand s-a racit complet.
Pofta buna!
Nota!
1. Puneti smantana la scurs inainte de a o folosi. Asigurati-va ca branzica este si ea scursa bine.
2. Optional puteti adauga coaja de portocala sau de lamaie.
3. Puteti pune stafide.
4. Pentru o aroma mai intensa puteti praji putin semintele de pin.
5. Daca nu va place pasca traditionala, aceasta este perfecta pentru a o inlocui. ;)
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu