Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina cu praful de copt. Se framanta usor pe masa tapetata cu faina, se intinde o foaie de 0,5 cm care se unge cu 1/3 din aluatul moale, se impatureste in 3; operatia se repeta inca de 2 ori. Aluatul astfel impachetat se lasa la frigider cel putin 30 min.
Dovleacul ras pe razatoarea mare se caleste usor impeuna cu untul si zaharul. La sfarsit se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.
Din aluat se intind doua foi. Prima foaie se aseaza in tava, ridicand-o pe margini. Se coace usor (cam 5 min.) apoi se pune umplutura si peste ea cea de-a doua foaie. Se unge usor cu putin ulei se inteapa cu furculita.
Se coace 30 min.
Se pudreaza cu zahar praf si se taie in tava.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii