autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu dovleac

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Ingrediente
Aluat : 120 ml apa, 100 ml ulei, 1 ou, 1 lingurita sare, 300 g. faina amestecata cu o lngurita praf de copt., Separat se face un aluat cremos din 100 g. faina si 100 ml ulei., , Umplutura : 1 kg. dovleac (dupa ce a fost curatat de coaja si samburi), 50-100 g. zahar in functie de cat de dulce este dovleacul, 100 g. unt, 1 plic zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

30 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina cu praful de copt. Se framanta usor pe masa tapetata cu faina, se intinde o foaie de 0,5 cm care se unge cu 1/3 din aluatul moale, se impatureste in 3; operatia se repeta inca de 2 ori. Aluatul astfel impachetat se lasa la frigider cel putin 30 min.

Dovleacul ras pe razatoarea mare se caleste usor impeuna cu untul si zaharul. La sfarsit se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.

Din aluat se intind doua foi. Prima foaie se aseaza in tava, ridicand-o pe margini. Se coace usor (cam 5 min.) apoi se pune umplutura si peste ea cea de-a doua foaie. Se unge usor cu putin ulei se inteapa cu furculita.
Se coace 30 min.
Se pudreaza cu zahar praf si se taie in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Curatati dovleacul si dati-l pe razatoarea mare (se poate cumpara gata ras). Puneti intr-o cratita

15 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Prepararea aluatului: Intr-un castron incapator amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat

55 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Foarte fina si apetisanta!*****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

    Foarte buna reteta ta,eu am fost mai comoda am facut placinta cu foi din comert...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

    O bunãtate!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

30 voturi

Ingrediente

  • Aluat : 120 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 300 g. faina amestecata cu o lngurita praf de copt.
  • Separat se face un aluat cremos din 100 g. faina si 100 ml ulei.
  • Umplutura : 1 kg. dovleac (dupa ce a fost curatat de coaja si samburi)
  • 50-100 g. zahar in functie de cat de dulce este dovleacul
  • 100 g. unt
  • 1 plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica-Elena Puscas
Vinete in stil italian

Vinete in stil italian

Vinetele spalate se taie pe lungime, se cresteaza usor dupa care se fierb 5 min. in apa cu sare.Se

51 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt. Adaugam

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive
Pizza cu legume

Pizza cu legume

Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat brisée