Ingrediente
Aluat : 120 ml apa, 100 ml ulei, 1 ou, 1 lingurita sare, 300 g. faina amestecata cu o lngurita praf de copt., Separat se face un aluat cremos din 100 g. faina si 100 ml ulei., , Umplutura : 1 kg. dovleac (dupa ce a fost curatat de coaja si samburi), 50-100 g. zahar in functie de cat de dulce este dovleacul, 100 g. unt, 1 plic zahar vanilat.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 45 min
33 voturi
Mod de preparare
Dovleacul ras pe razatoarea mare se caleste usor impeuna cu untul si zaharul. La sfarsit se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.
Din aluat se intind doua foi. Prima foaie se aseaza in tava, ridicand-o pe margini. Se coace usor (cam 5 min.) apoi se pune umplutura si peste ea cea de-a doua foaie. Se unge usor cu putin ulei se inteapa cu furculita.
Se coace 30 min.
Se pudreaza cu zahar praf si se taie in tava.