autor:

dana nazare

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat, 230 gr unt rece, 350 gr faina, o lingura zahar, o lingurita sare, 1 esenta vanilie, 60 ml apa rece, , Pentru umplutura, 8 mere, 2 pliculete zahar vanilat, 4 linguri zahar, 2 linguri gris, , Frisca, , 200 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata ca un pesmet. Se adauga esenta de vanilie si apa rece lingura, cu ligura. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. L-am invelit in folie de aluminiu si l-am dat la rece 1 ora.

Merele le-am curatat de coaja si le-am ras pe razatoarea mica. Le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si grisul.
2/3 din aluat l-am intins pe masa de lucru. Am uns cu margarina tava de placinta si am tapat-o cu faina. Am intins foaia de aluat, am dezlipit aluatul in plus si am intepat fundul placintei cu furculita. Am intins omogen compozitia cu mere. Am instins si restul de 1/3 din aluat si am acoperit compozitia cu mere. Am presat bine martinea placintei si am intepat si capacul placintei cu furculita.

Am dat placinta la 200 in cuptor, pana s-a rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere de toamna

Placinta cu mere de toamna

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta. Faina o cernem in bolul unde framantam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta de mere, cu foi Linco

Placinta de mere, cu foi Linco

Merele de curata de coaja si se dau prin razatoare. Se calesc apoi cu zaharul si scortisoara. Se

134 voturi    16 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea , 17 noiembrie 2014

    e ff buna reteta :)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 230 gr unt rece
  • 350 gr faina
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare
  • 1 esenta vanilie
  • 60 ml apa rece
  • Pentru umplutura
  • 8 mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

Andreea

e ff buna reteta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cinnabon