Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata ca un pesmet. Se adauga esenta de vanilie si apa rece lingura, cu ligura. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. L-am invelit in folie de aluminiu si l-am dat la rece 1 ora.
Merele le-am curatat de coaja si le-am ras pe razatoarea mica. Le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si grisul.
2/3 din aluat l-am intins pe masa de lucru. Am uns cu margarina tava de placinta si am tapat-o cu faina. Am intins foaia de aluat, am dezlipit aluatul in plus si am intepat fundul placintei cu furculita. Am intins omogen compozitia cu mere. Am instins si restul de 1/3 din aluat si am acoperit compozitia cu mere. Am presat bine martinea placintei si am intepat si capacul placintei cu furculita.
Am dat placinta la 200 in cuptor, pana s-a rumenit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii