autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Ingrediente
Aluat:, -500 g făină, -200 g unt, -200 g smântână, -100 g zahăr, -2 ouă întregi + 1 gălbenuș, -1 lingurită sare, -1 plic praf de copt, , Umplutură:, -8 mere, -150 g zahăr, -100 g migdale măcinate, -4 linguri stafide, -1 linguriță scorțișoră măcinată, -zeama de la ½ lămâie

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Într-un castron se freacă untul cu zahărtul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul, smântâna, sarea și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine și se lasă la rece pană pregătim umplutura.



Merele curățate se rad și peste ele punem zeama de lămâie si zahărul. Le călim pană scade sucul, iar apoi adăugam stafidele si migdalele măcinate. Le lăsam să se răcească.



Cu jumătate din aluat intindem o foaie pe care o așezăm in tava unsă cu unt (eu am folosit hârtie de copt), deasupra asezăm umplutura și peste ea cea de-a doua foaie. Ungem cu albușul ușor bătut și cu o furculită facem linii oblice. Tava se introduce in cuptorul preâncălzit la 180 grade unde se lasă 40 min. (cuptorul nu se deschide timp de 20 de minute).



Placinta se taie în tavă, caldă sau rece si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Placinta cu mere am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu, pe care o admir sincer. Este imposibil

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si dulceata de visine

Placinta cu mere si dulceata de visine

Se amesteca toate ingredientele uscate in ordinea enumerata pana rezulta un aluat omogen si usor

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COSERARIU GICA , 09 octombrie 2017

    RETETA ESTE USOR DE PREPARAT SI DEOSEBIT DE GUSTOASA.MULTUMESC!

  • Fara foto

    Marghioala Ana-Romica , 16 iulie 2014

    PLACINTA CU MERE

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g făină
  • -200 g unt
  • -200 g smântână
  • -100 g zahăr
  • -2 ouă întregi + 1 gălbenuș
  • -1 lingurită sare
  • -1 plic praf de copt
  • Umplutură:
  • -8 mere
  • -150 g zahăr
  • -100 g migdale măcinate
  • -4 linguri stafide
  • -1 linguriță scorțișoră măcinată
  • -zeama de la ½ lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica-Elena Puscas
Vinete in stil italian

Vinete in stil italian

Vinetele spalate se taie pe lungime, se cresteaza usor dupa care se fierb 5 min. in apa cu sare.Se

48 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina

27 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt. Adaugam

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive
Fara foto

COSERARIU GICA

RETETA ESTE USOR DE PREPARAT SI DEOSEBIT DE GUSTOASA.MULTUMESC!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri "Gandacei"