Într-un castron se freacă untul cu zahărtul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul, smântâna, sarea și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine și se lasă la rece pană pregătim umplutura.
Merele curățate se rad și peste ele punem zeama de lămâie si zahărul. Le călim pană scade sucul, iar apoi adăugam stafidele si migdalele măcinate. Le lăsam să se răcească.
Cu jumătate din aluat intindem o foaie pe care o așezăm in tava unsă cu unt (eu am folosit hârtie de copt), deasupra asezăm umplutura și peste ea cea de-a doua foaie. Ungem cu albușul ușor bătut și cu o furculită facem linii oblice. Tava se introduce in cuptorul preâncălzit la 180 grade unde se lasă 40 min. (cuptorul nu se deschide timp de 20 de minute).
Placinta se taie în tavă, caldă sau rece si se pudreaza cu zahar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii