Într-un castron se freacă untul cu zahărtul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul, smântâna, sarea și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine și se lasă la rece pană pregătim umplutura.
Merele curățate se rad și peste ele punem zeama de lămâie si zahărul. Le călim pană scade sucul, iar apoi adăugam stafidele si migdalele măcinate. Le lăsam să se răcească.
Cu jumătate din aluat intindem o foaie pe care o așezăm in tava unsă cu unt (eu am folosit hârtie de copt), deasupra asezăm umplutura și peste ea cea de-a doua foaie. Ungem cu albușul ușor bătut și cu o furculită facem linii oblice. Tava se introduce in cuptorul preâncălzit la 180 grade unde se lasă 40 min. (cuptorul nu se deschide timp de 20 de minute).
Placinta se taie în tavă, caldă sau rece si se pudreaza cu zahar.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii