autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere si nuca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 450 gr faina, 20 gr drojdie, 140 gr iaurt natural, 1 ou, 5 linguri zahar, 70 ml lapte, 60 gr unt, un praf de sare, coaja rasa de portocala, , Umplutura:, , 1.4 kg mere, 6-7 linguri de zahar, 2 linguri ulei, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita anason macinat, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1/2 cana nuca macinata, 1 ou pentru uns, zahar pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se divolva.
Intr-un ibric turnam laptele, untul, trasferam totul pe foc pana laptele devine caldut si untul este topit.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, drojdia dizolvata, oul, coaja rasa de portocala si amestecam usor cu mana.
Adaugam iaurtul si il incorporam si pe acesta.
Turnam cate putin din amestecul de lapte cu unt iar de acum framantam pana aluatul devine omogen, nelipicios si usor de modelat (din amestecul lapte-unt mi-a mai ramas 2 linguri).
Acoperim bolul cu un prosop curat, il lasam la loc cald si ferit de curent 1 ora sa dospesca.
Umplutura:
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita punem uleiul, merele rase si stoarse de zeama.
Peste adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie si le lasam la foc potrivit pana nu mai au deloc zeama.
Le tragem de pe foc, aromatizam cu scortisoara, anasonul macinat si lasam sa se raceaca.
Cand merele s-au racit incorporam nuca macinata.
Aluatul dospit il imaprtim in doua.
Intindem prima foaie cat mai subtire, ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam foaia si o intepam cu furculita. Surplusul de pe margini il indepartam cu un cutit.
Turnam umplutura si o nivelam cu o paleta.
Intindem a doua foaie, o asezam peste mere si iar o intepam cu furculita.
Din aluatul taiat de pe margini eu am mai facut o mini placinta, iar cu o forma am decupat frunzulite pe care le-am asezat deasupra.
Batem un ou spuma si cu o pensula ungem placinta.
O introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita iar in 35-40 de minute este rumenita, coapta si o scoatem sa se racoreasca.
O pudram cu zahar, o portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuca (de post)

Placinta cu mere si nuca (de post)

Mai intai se pregateste aluatul pentru placinta, intr-un castron punem 600 gr faina, in mijloc punem

49 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Retete de post
Melci cu visine

Melci cu visine

Desfacem si intindem aluatul foietaj. Presaram peste el zaharul vanilat si apoi visinele, bine stoarse

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

    Nu le-am ras nicioadata cu coaja!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    eu rad merele cu tot cu coaja.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

    Elena Tudor, Elena va multumesc mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Mmmmmm, apetisanta placinta ta. Vreau eu portia aceasta.

    • Fara foto

      Elena Tudor , 21 noiembrie 2013

      Arata super!felicitari!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Nela ma bucur mult ca iti place!

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Combinatia de mere cu nuca si scortisoare imi da o stare de liniste, de relaxare, de bine. Multumesc pentru aceasta oportunitate!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Mulumesc din suflet!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      grozava ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 140 gr iaurt natural
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 70 ml lapte
  • 60 gr unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 1.4 kg mere
  • 6-7 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Nu le-am ras nicioadata cu coaja!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Friganele cu topping de afine