Placinta cu salau si spanac si sos olandez cu piper verde

Timp pregatire
119 minute
Complexitate
medie
Placinta cu salau si spanac si sos olandez cu piper verde

Ingrediente

  • aluat foitaj,
  • oua,
  • lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • piper verde,
  • spanac usturoi,
  • apa,
  • unt,
  • salau

Mod de preparare

Se toaca spanacul marunt dupa care se adauga ouale, sarea, piperul, usturoiul si se da la foc mediu pana devine o crema.Taiem aluatul in 6 patrate dupa care umplem fiecare patrat cu un strat de spanac si aprox 100 gr salau ( sigilat in tigaie ).Le impachetam, le ungem cu ou si le dam la cuptor aprox 30 - 40 min.

Greul acum urmeaza...incepem prepararea sosului olandez In primul rind untul se topeste la foc mic, cel mai mic,iar din momentul topirii complete eu l-am mai lasat citeva secunde.

Intre timp amestecati galbenusurile cu lingura de apa. Pe tot parcursul prepararii va folositi de tel. Puneti o craticioara cu apa pe foc pe care o veti folosi pt bain-marie, aveti grija ca apa sa nu atinga fundul vasului in care ati pus galbenusurile. Apa sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba, atunci puneti vasul cu galbenusurile pe foc si incepeti sa amestecati cu telul.

In timp ce amestecati puneti cate putin din untul topit, pana terminati untul. La urma adaugati sare si piper alb dupa gust, precum si 1-2 linguri zeama de lamaie.

Sosul se leaga precum o maioneza, iar in timp ce se raceste se ingroasa.

Pentru plating am folosit 3 linguri sos olandez cu piper verde, o bucata de placinta taiata pe diagonala, o rosie cherry (am pus-o 3 min in friteuza pt frumusete:)) si putina valeriana.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor