autor:

NADIA MARIA

» » , Mancaruri cu peste, Retete de post

Placinta cu ton (Empanada Gallega)

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
- 2 foi de foietaj ( 400 g), - 1 ceapa mare, - 1 ardeu rosu, - 3 rosii, - 2 conserve de ton in ulei depinde de marimea conservei ( cam 120 g), - ulei 2 linguri, - sare, - piper, - sos de soia 1 lingura

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Pregatim umplutura: ceapa si ardeul taiate marunt se pun sa se caleasca bine, se adauga sosul de soia si rosile date pe razatoare. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic acoperite pana ce scade tot lichidul .
Intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara se pune prima foaie de foietaj, acoperim si marginile tavii, punem umplutura , acoperim cu cealalta foaie , unim bine cele doua foi , intepam cu furculita si bagam la cuptor cca 20 minute la 200ºC

Este un fel de mancare specific Galisiei in spania.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton (Empanada Gallega)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Rulada de ciuperci cu hrisca (de post)

Rulada de ciuperci cu hrisca (de post)

- Calim ceapa tocata marunt, adaugam hrisca pentru 10 minute,dupa ce a fost muiata 20 min in apa

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Gogosari dietetici (fara sare)

Gogosari dietetici (fara sare)

Gogosarii se spala, se indeparteaza cotoarele si se taie felii sau se lasa intregi dupa gustul fiecaruia. Se

43 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Fac si eu aceasta placinta de ton asa cum o faci si tu dar eu mai am si alta varianta mai usoara.. calesc o ceapa taiata in juliana adaug putin vin si piper las sa se reduca vinul,apoi scot ceapa si adaug tonul scurs de ulei si oua fierte adaug citeva linguri de bulion . si folosesc foile etaj din comert .oricum este foarte buna de amindoua feluri.aici va pun citeva poze.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Foarte gustoasa si foarte apreciata de membrii familiei mele. Eu am pus si putin ardei iute in umplutura,ne place putin picant...Foarte bunaaaaa !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Interesant!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc fetelor.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Ce bine arata !!! chiar mi s-a facut pofta, asa ca ma pun la treaba, poate chiar azi o prepar... Felicitari ! Nadia .

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      INTR-adevar provine din Galicia aceasta placinta foarte delicioasa.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      placinta cu ton e foarte gustoasa! Merita incercata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 2 foi de foietaj ( 400 g)
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 ardeu rosu
  • - 3 rosii
  • - 2 conserve de ton in ulei depinde de marimea conservei ( cam 120 g)
  • - ulei 2 linguri
  • - sare
  • - piper
  • - sos de soia 1 lingura

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Prajitura cu mere