autor:

diana paula

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta de cartofi

Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
4 cartofi, sare, piper, faina, ulei (pt prajit)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja dupa care se curata si se dau pe razatoare, se amesteca cu sare, piper si faina cat cuprinde ca sa devina un aluat nelipicios, se rup bucati mari cam cat un mar si se intind cu sucitorul, sa aiba o forma de clatita, se prajesc in ulei si se pot manca cu branza, cascaval sau asa pur si simplu. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cartofi, varza sau branza

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta

100 voturi    51 comentarii
2h
Aperitive
PLACINTA CU CARTOFI

PLACINTA CU CARTOFI

Cartofii curatati, spalati se razuiesc pe razatoarea cu gauri mici, ii stoarcem bine, bine de zeama,

4 voturi    11 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    E o idee buna! Chiar vroiam ceva rapid si simplu...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata tare bine!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Merita incercata !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Daca nu e post se poate servi cu branza rasa deasupra si cu smantana.Se poate adauga mujdei de usturoi...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      E super buna. Eu fac de obicei cand e post(o consum simpla). Din acelasi aluat fac si bastonase sau gogosele. Orice forma ar avea sunt bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Ce bine arata, mi-ai facut pofta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de diana paula
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

28 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

E o idee buna! Chiar vroiam ceva rapid si simplu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cocorada ardeleneasca