autor:

Laura_Nechita

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta de casa, cu branza si spanac

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Ingrediente
pentru aluat, - 500 gr faina alba, - 200 gr branza proaspata de vaci, - 2 oua, - 50 ml ulei floarea soarelui, - 250 ml apa, - 25 gr drojdie proaspata, - 1 lingurita sare, - 1 lingurita zahar, pentru umplutura, - 200 gr urda proaspata, - 200 gr telemea de capra, - 50 gr cascaval, - 300 gr spanac proaspat, -2 oua de gaina, - 4 linguri smantana grasa, - coaja rasa de lime, - 1 leg ceapa verde, - sare, - piper, suplimentar:, - 1 ou, 2-3 linguri smantana, sare, oregano

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam.

Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam in continuare pana incorporam toate ingredientele.

Dam la dospit, intr-un castron acoperit cu un servet curat, aproximativ 30 min.

Intre timp, pregatim umplutura. Spalam si curatam spanacul si ceapa. Le tocam marunt, le punem la calit intr-un pic de ulei de masline cu sare. Intr-un vas, amestecam branza,smantana, sarea, ouale si coaja rasa de lime. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam spanacul si amestecam usor cu o lingura.

Aluatul crescut il impartim in 2-3 portii.Intindem cate o foaie groasa cam de 1-2 cm, asezam umplutura si apoi rulam. Pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei sau unt si asezam rulourile de placinta. Batem un ou cu o lingura de smantana si turnam peste placinta.

O punem la copt,in cuptor, pentru aproximativ 35-45 minute pana se rumeneste frumos.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasva, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de casa, cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorba de ied

Ciorba de ied

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor

13 voturi    3 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

-Se foloseste carne de miel,de preferabil cu mult os,pentru a da gust bun la ciorba! -Se pune carnea

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • - 500 gr faina alba
  • - 200 gr branza proaspata de vaci
  • - 2 oua
  • - 50 ml ulei floarea soarelui
  • - 250 ml apa
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • pentru umplutura
  • - 200 gr urda proaspata
  • - 200 gr telemea de capra
  • - 50 gr cascaval
  • - 300 gr spanac proaspat
  • -2 oua de gaina
  • - 4 linguri smantana grasa
  • - coaja rasa de lime
  • - 1 leg ceapa verde
  • - sare
  • - piper
  • suplimentar:
  • - 1 ou
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Drob de miel