autor:

diana paula

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta de dovleac (cu foi linco)

Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2008

Ingrediente
foi de placinta, dovleac, zahar, scortisoara si faina de gris

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Se ia o foaie de placinta si se unge cu ulei, se presara o lingura de gris pe toata foaia, se aseaza de-a latul foii dovleacul ras amestecat cu zahar dupa gust si scortisoara. Se coace cca. 25-30 minute, depinde de cuptor, pana devin foile aurii. (aceasta reteta se poate face la fel si cu mere)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac (cu foi linco)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

10 voturi

Ingrediente

  • foi de placinta
  • dovleac
  • zahar
  • scortisoara si faina de gris

Raporteaza reteta

Retete
de diana paula
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

5 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

29 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

19 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fragezi