autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Ingrediente
pentru aluat:, 100 g unt, 2 linguri generoase de iaurt, 1 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 1 ou, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg), , pentru umplutura de carne, 600 g carne tocata, 1 ceapa, 1 ou, sare, piper dupa gust, Verdeturi:, cateva fire de marar si patrunjel, frunze de ceapa verde., , Pentru ornat:, 100 g cascaval ras, 1 ou batut bine.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.



Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea, se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.



Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.



Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.



Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/placinta-de-primavara-cu-carne-si-aluat_17.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de primavara cu carne si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de vita cu sos rosu

Friptura de vita cu sos rosu

M-am hotarat sa postez aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit

10 voturi    6 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Placinta  cu carne - Ana

Placinta cu carne - Ana

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 2 linguri generoase de iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg)
  • pentru umplutura de carne
  • 600 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper dupa gust
  • Verdeturi:
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • frunze de ceapa verde.
  • Pentru ornat:
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou batut bine.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ficat de pui in stil libanez cu crostini