autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Ingrediente
pentru aluat:, 100 g unt, 2 linguri generoase de iaurt, 1 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 1 ou, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg), , pentru umplutura de carne, 600 g carne tocata, 1 ceapa, 1 ou, sare, piper dupa gust, Verdeturi:, cateva fire de marar si patrunjel, frunze de ceapa verde., , Pentru ornat:, 100 g cascaval ras, 1 ou batut bine.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.



Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea, se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.



Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.



Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.



Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/placinta-de-primavara-cu-carne-si-aluat_17.html
Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru i
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de primavara cu carne si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Baghete cu Ricotta

Baghete cu Ricotta

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 2 linguri generoase de iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg)
  • pentru umplutura de carne
  • 600 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper dupa gust
  • Verdeturi:
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • frunze de ceapa verde.
  • Pentru ornat:
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou batut bine.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte. Intr-un vas incapator, se

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Pasti
Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se asaza pestele intr-o tava unsa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are astfel de ierburi proaspete, poate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne