autor:

leti

» » Mancaruri cu carne

Placinta de vara cu carne de pui.

Autor: leti (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: leti (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
1 Dovlecel, 2 Ardei(rosii), 3 cepe, 1Piept de pui, 500 g faina, 20g drojdie, 150 ml Ulei, o jumatate de lingurita de sare, 30ml apa, un ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele apoi se taie cubulete. Se va spala si pieptul de pui, care se va taia in bucatele mici. Se pune tigaia pe aragaz cu putin uleiul apoi adaugam legumele si pieptul de pui. Dupa ce s-au prajit dam tigaia de pe foc si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron se va pune o jumatate din cantitatea de faina peste care adaugam ulei din cratita cu legume, drojdia, apa si restul de faina. Se amesteca pana devine o coca buna de intins. Intr-o cratita unsa cu ulei se pune o foaie intinsa din coca optinuta peste care se pun legumele si carnea, deasupra se pune cealalta foaie, se unge cu un ou si se baga la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de vara cu carne de pui." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Draga Leti, dragii mei apartenenti ai familiei celor "gustosi", Ideea lui Leti m-a inspirat si am preparat aceasta placinta (intr-o tava, nu un suport de tarta). Parindu-mi-se fara aromele impetuos cerute de dovlecel si carnea de pui, am parfumat-o cu marar verde, oregano si un praf de chilli (pentru ca noua ne place mai picant). Totodata, pentru a da consistenta si pentru ca umplutura sa se compactizeze, am adaugat cascaval afumat dat pe razatoarea mare. Am servit-o rece (asa s-a putut felia mai usor) cu smantana in care am incorporat harissa si ardei iuti murati (am descoperit un borcan care s-a pierdut prin camara). Un adevarat festin!!!

  • 3 comentarii

  • leti

    leti (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    multumesc foarte mult pentru aprecieri ! merge oricum reteta asta si ca aperitiv dar si ca un fel de mancare. Ady, multumesc pentru sfat, mi-ai dat o idee foarte buna. sigur voi incerca si voi reveni cu reteta imbogatita dupa sfaturile tale

  • mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Merge si ca fel principal, urmat peste o ora de o portie buna de fructe.

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Este grozava ca aperitiv!...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Dovlecel
  • 2 Ardei(rosii)
  • 3 cepe
  • 1Piept de pui
  • 500 g faina
  • 20g drojdie
  • 150 ml Ulei
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 30ml apa
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de leti
Tocanita de bureti

Tocanita de bureti

Se toaca ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit intr-o cratita, se adauga ciupercile care se

11 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

leti (Chef de cuisine)

multumesc foarte mult pentru aprecieri ! merge oricum reteta asta si ca aperitiv dar si ca un fel de mancare. Ady, multumesc pentru sfat, mi-ai dat o idee foarte buna. sigur voi incerca si voi reveni cu reteta imbogatita dupa sfaturile tale

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cevapi (mici)