autor:

leti

» » Mancaruri cu carne

Placinta de vara cu carne de pui.

Autor: leti (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: leti (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
1 Dovlecel, 2 Ardei(rosii), 3 cepe, 1Piept de pui, 500 g faina, 20g drojdie, 150 ml Ulei, o jumatate de lingurita de sare, 30ml apa, un ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele apoi se taie cubulete. Se va spala si pieptul de pui, care se va taia in bucatele mici. Se pune tigaia pe aragaz cu putin uleiul apoi adaugam legumele si pieptul de pui. Dupa ce s-au prajit dam tigaia de pe foc si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron se va pune o jumatate din cantitatea de faina peste care adaugam ulei din cratita cu legume, drojdia, apa si restul de faina. Se amesteca pana devine o coca buna de intins. Intr-o cratita unsa cu ulei se pune o foaie intinsa din coca optinuta peste care se pun legumele si carnea, deasupra se pune cealalta foaie, se unge cu un ou si se baga la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de vara cu carne de pui." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Draga Leti, dragii mei apartenenti ai familiei celor "gustosi", Ideea lui Leti m-a inspirat si am preparat aceasta placinta (intr-o tava, nu un suport de tarta). Parindu-mi-se fara aromele impetuos cerute de dovlecel si carnea de pui, am parfumat-o cu marar verde, oregano si un praf de chilli (pentru ca noua ne place mai picant). Totodata, pentru a da consistenta si pentru ca umplutura sa se compactizeze, am adaugat cascaval afumat dat pe razatoarea mare. Am servit-o rece (asa s-a putut felia mai usor) cu smantana in care am incorporat harissa si ardei iuti murati (am descoperit un borcan care s-a pierdut prin camara). Un adevarat festin!!!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • leti

    leti (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    multumesc foarte mult pentru aprecieri ! merge oricum reteta asta si ca aperitiv dar si ca un fel de mancare. Ady, multumesc pentru sfat, mi-ai dat o idee foarte buna. sigur voi incerca si voi reveni cu reteta imbogatita dupa sfaturile tale

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Merge si ca fel principal, urmat peste o ora de o portie buna de fructe.

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Este grozava ca aperitiv!...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Dovlecel
  • 2 Ardei(rosii)
  • 3 cepe
  • 1Piept de pui
  • 500 g faina
  • 20g drojdie
  • 150 ml Ulei
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 30ml apa
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de leti
Tocanita de bureti

Tocanita de bureti

Se toaca ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit intr-o cratita, se adauga ciupercile care se

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

leti (Chef de cuisine)

multumesc foarte mult pentru aprecieri ! merge oricum reteta asta si ca aperitiv dar si ca un fel de mancare. Ady, multumesc pentru sfat, mi-ai dat o idee foarte buna. sigur voi incerca si voi reveni cu reteta imbogatita dupa sfaturile tale

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mazare cu carnati by copilou