autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta din aluat frantuzesc cu dovleac

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Ingrediente
Foile se coc separat, Umplutura:1 kg dovleac,curatat de coaja si seminte si apoi cantarit,100g unt, zahar,vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Dovleacul se rade prin razatoare cu gauri mari, intr-o cratita de 2 l jumatate apoi se adauga zaharul si untul si se lasa acoperit, la foc mic amestecand din cand in cand, ca dovleacul sa nu se prinda de cratita. Nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se moaie. Va fi gata in circa 30-40 min. Apa nu se pune deloc. Cand se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilinat (un plic). Dupa ce s-a tinut la rece, se intinde umplutura unfiform pe o foaie coapta, se niveleaza cu cutitul si apoi se acopera cu a doua foaie. Se pudreaza cu zahar si se taie patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta din aluat frantuzesc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia

Focaccia

Drojdia faramitata, zaharul si 100ml apa calduta se pun intr-un recipient si se amesteca ft bine.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
TURTE

TURTE

Se amesteca apa calduta cu drojdia,faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta

10 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Foile se coc separat
  • Umplutura:1 kg dovleac,curatat de coaja si seminte si apoi cantarit,100g unt, zahar,vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite colorate cu urda