Am folosit foi de placinta proaspete.
Trecem la "confectionarea" umpluturii:daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,stafidele,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ...........acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.
Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam
Mi-au rezultat trei rulouri pe care le-am asezat invartite intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus de ou
si dam la cuptorul incins in prealabil.
Lasam la copt circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor.
Pudram cu zahar pudra,taiem si servim....................delicios de buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii