autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Placinta Pastorului

Autor: Christina Panait (Bucatar sef)   
   Specific: 

Canada


    Reteta postata pe: 06 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Christina Panait (Bucatar sef)   
Specific:  

Canada


Reteta postata pe: 06 februarie 2006

Ingrediente
1kg - carne tocata (porc & pui), 2 cepe taiate mic, 2 ardei grasi taiati mic, 1 -2 catei de usturoi striviti ca pentru mujdei, 2 conserve de boabe de porumb, 4-5 cartofi medii (fierti ca pentru piure), smintina, brinza de oi (sau cascaval), ulei si mirodenii dupa gust (sare, piper)

Dificultate: Medie Timp: 1h

42 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se inabuse carnea tocata, cepele taiate marunt, ardeiul gras tocat si spre sfirsit se adauga usturoii. Se amesteca continuu pina cind continutul se rumeneste un pic.
Intr-un vas jena - se vor alterna straturi astfel:
1. Un strat de cartofi pasati piure
2. Un strat de carne (amestecul din tigaie)
3. Un strat de boabe de porumb

Aceste straturi se alterneaza pina cind se termina cu un strat de cartofi. Se rade pe deasupra brinza de oaie si /sau cascaval si se da la cuptor pt 15 minute . Se serveste calda cu smintina pe deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Pastorului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta pastorului / Shepherd's pie

Placinta pastorului / Shepherd's pie

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul) se pune uleiul si se caleste carnea. Se asezoneaza

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui gorgonzola cu ciuperci

Pui gorgonzola cu ciuperci

1. Intr-un wok se pun ciupercile taiate pestisor cu putina sare. Se lasa cca. 10 minute la foc mediu,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ninimihto

    ninimihto (Maestru bucatar):

    Se face cu carne de miel.........e super.........

  • Fara foto

    negrutu (Chef de cuisine):

    delicios

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    O reteta foarte buna. Mai mult pentru ocazii speciale. Eu am pus carne tocata de oaie in loc de porc. M-am gandit ca daca tot e placinta pastorului, mai degraba se apuca sa taie o oaie decat sa taie un porc.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Foarte buna !

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 14 august 2008

    foarte buna reteta, am incercat si eu si a iesit delicios, merita incercata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • 1kg - carne tocata (porc & pui)
  • 2 cepe taiate mic
  • 2 ardei grasi taiati mic
  • 1 -2 catei de usturoi striviti ca pentru mujdei
  • 2 conserve de boabe de porumb
  • 4-5 cartofi medii (fierti ca pentru piure)
  • smintina
  • brinza de oi (sau cascaval)
  • ulei si mirodenii dupa gust (sare
  • piper)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Gratar din ceafa de porc