Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 170 ml apa minerala
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 150 gr branza de oi
  • 220 gr branza de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 3 bucati de cabanos
  • 1 ou
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.

Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.

La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.

Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.

Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.

La final punem mararul verde, tocat marunt.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.

Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.

Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.

Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.

Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.

Presaram parmezanul ras deasupra.

Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.

Taiati si serviti. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure