Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 170 ml apa minerala
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 150 gr branza de oi
  • 220 gr branza de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 3 bucati de cabanos
  • 1 ou
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.

Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.

La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.

Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.

Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.

La final punem mararul verde, tocat marunt.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.

Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.

Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.

Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.

Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.

Presaram parmezanul ras deasupra.

Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.

Taiati si serviti. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise