autor:

lailaobaid

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte cu cartofi sau brinza "feta"

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2010

Ingrediente
-- Pentru blat:, 500gr de faina,o lingura mare(15gr)drojdie uscata, (120-150ml)jumate de pahar de lapte caldut,o lingurita de zahar, un pic de sare, iaurt atit cit va trebui pentru un aluat elastic., -- Pentru umplutura de cartofi:, 200gr de piureu de cartof,3catei de usturoi taiari rondele mici, o ciapa mica taiata solzisori, o lingura de unt, o lingura de ulei de masline, jumatate de lingurita de tarragon(tarhon), un virf de lingurita de turmic(curcuma...daca nu gresesc in traducere),sare si chiper negru dupa gust., -- Pentru umplutura de brinza:, 300gr de brinza feta, vreo trei linguri de marar maruntit bine, vreo trei linguri de patrunjel maruntit, trei cepi verzi taiate rondele cit se poate de mici, -Pentru prajit folositi unt sau ulei...eu am folosit unt.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

-- Pentru prepararea blatului:
se dizolva drojdia in laptele caldut,se adauga zaharul si se amesteca bine pentru a se dezolva totul. Se acopera paharul cu o ori ce aveti la indemina si se lasa pina se ridica cam un centimentru(adica incepe a se fermena). Se toarna compozitia din pahar peste faina si se incepe a se amesteca incet, treptat se adauga iaurtul de temperatura cameri si se amestecabine.Puneti iaurt pina se primeste un aluat moale si elastic, si nu se lipeste de mina. Acoperitil cu ceva si lasatil la cald 1.30-2 ore.
-- Pentru umplutura de cartofi:
se taie usturoiul,ciapa si se pun la prajit in ulei de maslina la foc foarte mic,se lasa pina ciapa devine transparenta dar nu prajita, se adauga tarragonul(tarhonul), turmic(curcuma), sare si chiper negru dupa gust. Se adauga si piureul de gartof prgatit mai devreme, se amesteca toate foarte bine si la urma se adauga untul. Se lasa sa se topiasca si se amesteca pentru ultima data.
-- Pentru umplutura de brinza feta:
se taie mararu, patrunjelul,ciapa verde(spalate de mai inainte)si se amesteca cu brinza feta.
Incepem sa pregatim placintele dupa ce aluatul a dospit...nu amestecam sau framintam aluatul,pur si simplu il apasam cu mina de a reveni la normal, taiem din el bucati de marimea jumate de ou sau de marime oului,depinde cit de mari doriti sa faceti placintele, le intindeti cu mina sau un roller cam de diametrul-20-25cm, puneti umplutura la mijloc si cu ajutorul lingurei imprastiati pe foaie lasind 10cm de la margini. Apucati de o margine a foii si o inchideti ca un plic la mijlocul foii,repetati acest proces pina se inchide itreaga placinta.
--in tigaie incalzita bine puneti ulei sau unt si puneti placinta cu inchizatura in jos(pentru a nu se deschide in timplul ce o prajiti),incet cu virfurile degetelor o invirtiti in tigaie pentru a se oace peste tot la fel. pentru a primi o flavoare putin mai puternica si o doza putin mai mare de colesterol dupa ce le coaceti pe o parte si alta le ungeti cu unt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi sau brinza "feta"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Meniu Grecesc

Meniu Grecesc

Se face o portie de clatite din : apa mineral, 1ou intreg+un albus, sare si faina. Dintr-un galbenus

12 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu  varza

Placinta cu varza

Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie

8 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Monica , 14 mai 2014

    iammmmmmmmm

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2010

    Frumoasa prezentare si delicioase placinte ! Felicitari ! ***** Sarbatori frumoase in continuare ! La multi ani 2011 !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • -- Pentru blat:
  • 500gr de faina,o lingura mare(15gr)drojdie uscata
  • (120-150ml)jumate de pahar de lapte caldut,o lingurita de zahar
  • un pic de sare
  • iaurt atit cit va trebui pentru un aluat elastic.
  • -- Pentru umplutura de cartofi:
  • 200gr de piureu de cartof,3catei de usturoi taiari rondele mici
  • o ciapa mica taiata solzisori
  • o lingura de unt
  • o lingura de ulei de masline
  • jumatate de lingurita de tarragon(tarhon)
  • un virf de lingurita de turmic(curcuma...daca nu gresesc in traducere),sare si chiper negru dupa gust.
  • -- Pentru umplutura de brinza:
  • 300gr de brinza feta
  • vreo trei linguri de marar maruntit bine
  • vreo trei linguri de patrunjel maruntit
  • trei cepi verzi taiate rondele cit se poate de mici
  • -Pentru prajit folositi unt sau ulei...eu am folosit unt.

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Frumoasa prezentare si delicioase placinte ! Felicitari ! ***** Sarbatori frumoase in continuare ! La multi ani 2011 !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cocorada ardeleneasca