-- Pentru prepararea blatului:
se dizolva drojdia in laptele caldut,se adauga zaharul si se amesteca bine pentru a se dezolva totul. Se acopera paharul cu o ori ce aveti la indemina si se lasa pina se ridica cam un centimentru(adica incepe a se fermena). Se toarna compozitia din pahar peste faina si se incepe a se amesteca incet, treptat se adauga iaurtul de temperatura cameri si se amestecabine.Puneti iaurt pina se primeste un aluat moale si elastic, si nu se lipeste de mina. Acoperitil cu ceva si lasatil la cald 1.30-2 ore.
-- Pentru umplutura de cartofi:
se taie usturoiul,ciapa si se pun la prajit in ulei de maslina la foc foarte mic,se lasa pina ciapa devine transparenta dar nu prajita, se adauga tarragonul(tarhonul), turmic(curcuma), sare si chiper negru dupa gust. Se adauga si piureul de gartof prgatit mai devreme, se amesteca toate foarte bine si la urma se adauga untul. Se lasa sa se topiasca si se amesteca pentru ultima data.
-- Pentru umplutura de brinza feta:
se taie mararu, patrunjelul,ciapa verde(spalate de mai inainte)si se amesteca cu brinza feta.
Incepem sa pregatim placintele dupa ce aluatul a dospit...nu amestecam sau framintam aluatul,pur si simplu il apasam cu mina de a reveni la normal, taiem din el bucati de marimea jumate de ou sau de marime oului,depinde cit de mari doriti sa faceti placintele, le intindeti cu mina sau un roller cam de diametrul-20-25cm, puneti umplutura la mijloc si cu ajutorul lingurei imprastiati pe foaie lasind 10cm de la margini. Apucati de o margine a foii si o inchideti ca un plic la mijlocul foii,repetati acest proces pina se inchide itreaga placinta.
--in tigaie incalzita bine puneti ulei sau unt si puneti placinta cu inchizatura in jos(pentru a nu se deschide in timplul ce o prajiti),incet cu virfurile degetelor o invirtiti in tigaie pentru a se oace peste tot la fel. pentru a primi o flavoare putin mai puternica si o doza putin mai mare de colesterol dupa ce le coaceti pe o parte si alta le ungeti cu unt.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii