Placinte cu legume si cas

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu legume si cas

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 1kg faina
  • 50ml ulei
  • 400ml apa
  • 100ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 300g cas proaspat si putin sarat
  • 6 fire ceapa verde(doar coditele verzi)
  • 3 fire usturoi verde(doar coditele verzi)
  • ½ de ardei gras rosu
  • Pentru prajit:
  • 200ml ulei

Mod de preparare

Facem un aluat din ingredientele enumerate, eu am pregatit cu masina de paine, dar daca nu aveti framantati cu mana, exact ca la orice aluat, apoi lasatil acoperit cu un prosop, sa dospeasca cam 1h.

Intre timp spalam si tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul. Punem legumele intr-un bol si radem casul peste ele cu razatoarea mica, sau daca casul este mai moale asa cum a fost al meu, pur si simplu il maruntim cu o furculita, apoi amestecam totul foarte bine.

Aluatul dospit il rasturnam pe planseta de lucru unsa in prealabil cu ulei, impartim in 15 gramajoare/bile . Rand pe rand umplem fiecare bila de aluat (vezi poza) cu cate o lingura de amestec si formam placintele.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si coacem placintele rand pe rand, pe ambele parti si le scoatem pe servetele de hartie , pentru a se scurge grasimea in exces.

Servim placintele calde, sau reci, simple sau impreuna cu un iaurt sau o cana de lapte.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine