Aluatul il pregatim de cu seara.
Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut.
In oala mixerului cu forma de framantat, punem faina drojdia si zaharul si pornim mixerul sa amestece ingredientele-adaugam ouale zaharul vanilat si coaja de lamaie si continuam sa amestecam; adaugam treptat untul cu lapte si amestecam bine pana este un aluat fraged si nu-i lipicios-transferam in alt bol pe care l-am uns cu ulei si il acoperim cu o folie alimentara si il punem la frigider.
A doua zi, scurgem visinele din compot cateva ore si amestecam visinile cu 1-2 linguri de amidon de porumb-nu trebuie indulcite-numai daca visinile sunt congelate, trebuie adaugat zahar.
Aluatul se scoate din bol si se framanta din nou, se imparte in foi si se imparte in dreptunghiuri destul de subtiri si punem pe fiecare dreptunghi o lingura plina de visine si inchidem.
Punem placintele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca pana incalzim cuptorul la 180 de grade C. Le ungem cu putin ou diluat cu putina apa si le coacem 30 de minute sau pana sunt rumenite.
Pofta buna!
Tip:din aluat eu am folosit jumatate la placinte restul am facut rulade cu cacao sau cu ciocolata.
Ca umplutura am folosit 2 borcane de visine din compot pe care le-am scurs cateva ore.
Ptr vegetarieni sau vegani -puteti inlocui ouale cu putina apa sau lapte de soia sau migdale- in loc de unt margarina si iese minunat -din propie experienta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii