autor:

kok miori

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2018

Ingrediente
ptr aluat, 1 kg de faina, 4 oua, 50 gr de drojdie sau 2 linguri de drojdie uscata, 200 gr de unt, 1/2 pahar zahar, 2 pahare cu lapte, 1 pliculet zahar vanilat, putina coaja de lamaie, putin ulei la framantat, ptr umplutura, 500 gr de visine din compot sau congelate, 1-2 linguri amidon de porumb, 1-2 linguri de zahar, 1 ou ptr-uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut.

In oala mixerului cu forma de framantat, punem faina drojdia si zaharul si pornim mixerul sa amestece ingredientele-adaugam ouale zaharul vanilat si coaja de lamaie si continuam sa amestecam; adaugam treptat untul cu lapte si amestecam bine pana este un aluat fraged si nu-i lipicios-transferam in alt bol pe care l-am uns cu ulei si il acoperim cu o folie alimentara si il punem la frigider.

A doua zi, scurgem visinele din compot cateva ore si amestecam visinile cu 1-2 linguri de amidon de porumb-nu trebuie indulcite-numai daca visinile sunt congelate, trebuie adaugat zahar.

Aluatul se scoate din bol si se framanta din nou, se imparte in foi si se imparte in dreptunghiuri destul de subtiri si punem pe fiecare dreptunghi o lingura plina de visine si inchidem.

Punem placintele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca pana incalzim cuptorul la 180 de grade C. Le ungem cu putin ou diluat cu putina apa si le coacem 30 de minute sau pana sunt rumenite.

Pofta buna!

Tip:din aluat eu am folosit jumatate la placinte restul am facut rulade cu cacao sau cu ciocolata.

Ca umplutura am folosit 2 borcane de visine din compot pe care le-am scurs cateva ore.

Ptr vegetarieni sau vegani -puteti inlocui ouale cu putina apa sau lapte de soia sau migdale- in loc de unt margarina si iese minunat -din propie experienta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu visine -din compot sau congelate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Muffins margaritar

Muffins margaritar

O reteta rapida, menita sa-ti imbete simturile. Zaharul Margaritar, lapte, praf de copt, ciocolata

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte si fructe confiate

Orez cu lapte si fructe confiate

Se taie cubulete fructele confiate. Se spala bine cele 2 cani de orez, iar cei 2 litri de lapte se

5 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 1 kg de faina
  • 4 oua
  • 50 gr de drojdie sau 2 linguri de drojdie uscata
  • 200 gr de unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 pahare cu lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie
  • putin ulei la framantat
  • ptr umplutura
  • 500 gr de visine din compot sau congelate
  • 1-2 linguri amidon de porumb
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1 ou ptr-uns

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate