autor:

gicuta

» » Aperitive cu carne

Placintele cu ficatei

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Ingrediente
Umplutura:, 800 g ficatei, o ceapa mare, 1 ou, sare, piper, 1 legatura marar, Aluat:, 250 ml apa, 500 g faina (aproximativ), 1 cubulet drojdie, 4 liguri ulei, 2 linguri untura solida, un praf de sare, 1 ou, un varf lingurita cu zahar, Pentru uns:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat .Cand lichidul a scazut ,condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam,.dam deoparte si preparam aluatul.
Aluat: Punem drojdia intr-un castron, adaugam zaharul, 4-5 linguri de apa calduta, o lingura de faina, amestecam bine si lasam 10-15 minute la crescut.
Punem faina cernuta intr-un castron ,facem o gaura in mijloc unde turnam apa calduta,oul , praful de sare ,drojdia si uleiul. Framantam, pana obtinem un aluat elastic.
. Aluatul il impartim in 10 bile pe care le intindem in forma rotunda de cca 18 cm, le ungem cu cate o jumate de lingurita de untura, si le suprapunem. Le lasam 10 minute la frigider apoi le intindem cu sucitorul intr-o singura foaie.
Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.Asezam umplutura (cam o lingura) pe centrul discului astfel incat marginea sa ramana libera si acoperim cu alt disc.Sigilam marginea cu ajutorul unei furculite,asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute, pana se rumenesc usor. Se pot servi calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ficatei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 800 g ficatei
  • o ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 500 g faina (aproximativ)
  • 1 cubulet drojdie
  • 4 liguri ulei
  • 2 linguri untura solida
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • un varf lingurita cu zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit