autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Platou cu branzeturi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -600 grame branza crema Philadelphia, -1 lingura de pasta de rosii, -3 catei de usturoi, -2 lingurite boia dulce de ardei, -1 mana cozi de arpagic (“ chives”), -1 ceapa mica, -1 lingurita de seminte de fenicol macinate, -2 pachete a cate 10 felii de branza” Cheddar” feliata, -4 triunghiuri de branza” La vache qui rit”, -1 linguta de frunze de oregano verde, -2-3 ridichi, -cateva rosii “cherry”, -cateva fire de rozmarin si oregano verde pentru decor, -seminte de rodie pentru decor, -1 castravete pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri.
Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine.
In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate marunt, frunzele de oregano taiate marunt si pudra de fenicol si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.
Pentru rolul mare se aseaza pe un platou 3 felii de branza feliata in asa fel incat sa se suprapuna marginile si se unge fiecare felie cu crema de branza; pe fiecare felie se pun alternativ cele 2 feluri de crema de branza.
Se ruleaza si se lasa la rece in frigider pana pregatim celelalte feluri de branza.Se scoate de la frigider si se taie in rondele.
Pentru sendviciuri se pun felii de branza alternand cu crema de branza.
Se pune de asemenea la frigider.Cand se scot de la frigider se taie in sferturi.
Pentru rolurile mici se ruleaza feliile de branza unse cu branza crema si se leaga cu cate o codita de arpagic.
Triunghiurile de branza topita se taie in 2 jumatati, se umplu cu crema de branza si se decoreaza cu cate o felie de ridiche.
Se aseaza rolurile si feliile de branza pe un platou si se decoreaza dupa gust cu rosii”cherry”, castraveti, fire de rozmari, fire de oregano verde, seminte de rodie.
Pofta buna!
Aceasta reteta am vazut-o intr-o revista "Burda" din 1987 si de atunci o prepar mereu de sarbatori.
Ideal se serveste cu bere rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval pane cu capsuni

Cascaval pane cu capsuni

Tavalim cascavalul in faina, ouale batute spuma si pesmet, repetand operatia pana obtinem o crusta

1 vot    8 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Legume umplute cu branza si kaizer

Legume umplute cu branza si kaizer

Se spala legumele si se curata de seminte .coditele de la ciuperci,kaizerul,ceapa verde se taie cubulete

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adi Petru , 14 ianuarie 2015

    Suge P.U.L.A

  • Fara foto

    Eduard Edy , 26 ianuarie 2014

    e super?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Felicitari draga Mihaela pentru acest platou minunat...Pacat ca nu-ti pot da decat 5 stelute....

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      sincere felicitari Mihaela

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

      Fãrã cuvinte!!! de zile mari :)

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      arata superb platoul cu branzeturi,felicitari!

    • aandradaa

      aandradaa (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      Superb arata platoul cu branzeturi ! 5*

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

      Foarte frumos! Felicitări! Salvez.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

      Vai ce frumos le-ai aranjat pe platou ! Minunat ... De sarbatori sau de ziua ta ? Oricum...LA MULTI ANI inca o data !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Foarte elegantă prezentare! La mulţi ani!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

31 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -600 grame branza crema Philadelphia
  • -1 lingura de pasta de rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -2 lingurite boia dulce de ardei
  • -1 mana cozi de arpagic (“ chives”)
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingurita de seminte de fenicol macinate
  • -2 pachete a cate 10 felii de branza” Cheddar” feliata
  • -4 triunghiuri de branza” La vache qui rit”
  • -1 linguta de frunze de oregano verde
  • -2-3 ridichi
  • -cateva rosii “cherry”
  • -cateva fire de rozmarin si oregano verde pentru decor
  • -seminte de rodie pentru decor
  • -1 castravete pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari draga Mihaela pentru acest platou minunat...Pacat ca nu-ti pot da decat 5 stelute....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Briosa cu spanac si feta
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania