autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Platou cu branzeturi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -600 grame branza crema Philadelphia, -1 lingura de pasta de rosii, -3 catei de usturoi, -2 lingurite boia dulce de ardei, -1 mana cozi de arpagic (“ chives”), -1 ceapa mica, -1 lingurita de seminte de fenicol macinate, -2 pachete a cate 10 felii de branza” Cheddar” feliata, -4 triunghiuri de branza” La vache qui rit”, -1 linguta de frunze de oregano verde, -2-3 ridichi, -cateva rosii “cherry”, -cateva fire de rozmarin si oregano verde pentru decor, -seminte de rodie pentru decor, -1 castravete pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri.


Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine.


In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate marunt, frunzele de oregano taiate marunt si pudra de fenicol si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.


Pentru rolul mare se aseaza pe un platou 3 felii de branza feliata in asa fel incat sa se suprapuna marginile si se unge fiecare felie cu crema de branza; pe fiecare felie se pun alternativ cele 2 feluri de crema de branza.


Se ruleaza si se lasa la rece in frigider pana pregatim celelalte feluri de branza.


Se scoate de la frigider si se taie in rondele.


Pentru sendviciuri se pun felii de branza alternand cu crema de branza.


Se pune de asemenea la frigider.Cand se scot de la frigider se taie in sferturi.


Pentru rolurile mici se ruleaza feliile de branza unse cu branza crema si se leaga cu cate o codita de arpagic.


Triunghiurile de branza topita se taie in 2 jumatati, se umplu cu crema de branza si se decoreaza cu cate o felie de ridiche.


Se aseaza rolurile si feliile de branza pe un platou si se decoreaza dupa gust cu rosii”cherry”, castraveti, fire de rozmari, fire de oregano verde, seminte de rodie.


Pofta buna!


Aceasta reteta am vazut-o intr-o revista "Burda" din 1987 si de atunci o prepar mereu de sarbatori.


Ideal se serveste cu bere rece!
Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri.


Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei
Retete
Alte retete din Aperitive
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

59 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Cocktail de creveti cu ananas si legume

Cocktail de creveti cu ananas si legume

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se trag

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adi Petru , 14 ianuarie 2015

    Suge P.U.L.A

  • Fara foto

    Eduard Edy , 26 ianuarie 2014

    e super?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Felicitari draga Mihaela pentru acest platou minunat...Pacat ca nu-ti pot da decat 5 stelute....

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      sincere felicitari Mihaela

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

      Fãrã cuvinte!!! de zile mari :)

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      arata superb platoul cu branzeturi,felicitari!

    • aandradaa

      aandradaa (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      Superb arata platoul cu branzeturi ! 5*

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

      Foarte frumos! Felicitări! Salvez.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

      Vai ce frumos le-ai aranjat pe platou ! Minunat ... De sarbatori sau de ziua ta ? Oricum...LA MULTI ANI inca o data !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Foarte elegantă prezentare! La mulţi ani!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -600 grame branza crema Philadelphia
  • -1 lingura de pasta de rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -2 lingurite boia dulce de ardei
  • -1 mana cozi de arpagic (“ chives”)
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingurita de seminte de fenicol macinate
  • -2 pachete a cate 10 felii de branza” Cheddar” feliata
  • -4 triunghiuri de branza” La vache qui rit”
  • -1 linguta de frunze de oregano verde
  • -2-3 ridichi
  • -cateva rosii “cherry”
  • -cateva fire de rozmarin si oregano verde pentru decor
  • -seminte de rodie pentru decor
  • -1 castravete pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aperitive
Bomboane Raffaello 1

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello 2

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari draga Mihaela pentru acest platou minunat...Pacat ca nu-ti pot da decat 5 stelute....

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Mini checuri cu de toate

Mini checuri cu de toate

Dai pe răzătoare cașcavalul ,tai șunca în bucățele mici,procedezi la fel si cu ardeiul roșu,cureți măslinele se sâmburi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Mini pateuri cu branza sarata

Mini pateuri cu branza sarata

Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin, il taiem in 2 pe lungime, apoi

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive