autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Platou taranesc

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Ingrediente
aprox 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca, , 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) , , 2-3 pahare de apa, , 1 pahare cu ulei, , 4 cartofi, , 1 morcov, , 1 rosie, , 1 ceapa, , Cateva felii de branza de burduf, , Condimente: sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin, coriandru

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)



Mod de preparare:



Se preincalzeste cuptorul.



Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.



Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).



Se presara condimente dupa gust.



Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.



Se adauga 1 pahar cu bere si apoi cam 2-3 pahare de apa.



Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.



Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platou taranesc (2)

Platou taranesc (2)

Pentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”, cu oua

2 voturi    5 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne
Platou ţărănesc

Platou ţărănesc

Nişte prieteni dragi au venit în vizită într-o duminică dimineaţă,aşa că,la repezeală,cu

7 voturi    5 comentarii
20h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dora , 14 ianuarie 2019

    Foarte, foarte gustos si se prepara repede, bravo.

  • Fara foto

    Maria , 04 ianuarie 2018

    Wauuu, foarte bun meniul, gustos si usor de preparat.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • aprox 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca
  • 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :)
  • 2-3 pahare de apa
  • 1 pahare cu ulei
  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • Cateva felii de branza de burduf
  • Condimente: sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin
  • coriandru

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Dora

Foarte, foarte gustos si se prepara repede, bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza noua cu ceapa verde la cuptor Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Vinete la cuptor Vinete la cuptor

Se taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii. Se stropeste vasul cu ulei de masline si se asaza in vas,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cuiburi de mamaliga