Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.
Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).
Se presara condimente dupa gust.
Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.
Se adauga 1 pahar cu bere si apoi cam 2-3 pahare de apa.
Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii