Poale-n brâu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Poale-n brâu

Ingrediente

  • 500 g făină,
  • 100 g untură sau unt.
  • 300 ml lapte,
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 4 gălbenușuri,
  • 150 g zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 2 linguri esență vanilie.
  • Umplutură:
  • 400 g brânză de vaci,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 g smântână,
  • 30 g griș,
  • coaja de la 1/2 lămâie.
  • Uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură zahăr.

Mod de preparare

Cernem făina.

Încălzim ușor laptele.

Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine.

Lăsăm să crească până se dublează volumul.

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie.

Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina.

Frămâtăm bine.

Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare.

Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.

Pregătim umplutura.

Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie.

Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm.

Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul.

Se pun într-o tavă unsă.

Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele.

Se încinge cuptorul la 150 grade C.

Se dă tava la cuptor.

După 10 minute mărim focul la 180 grade C.

Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise