autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Poale-n brâu

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
500 g făină,, 100 g untură sau unt., 300 ml lapte,, 50 g drojdie proaspătă,, 4 gălbenușuri,, 150 g zahăr,, 1/2 linguriță sare,, coaja de la 1/2 lămâie,, 2 linguri esență vanilie., , Umplutură:, 400 g brânză de vaci,, 2 gălbenușuri,, 50 g smântână,, 30 g griș,, coaja de la 1/2 lămâie., , Uns:, 1 gălbenuș, 1 lingură zahăr.

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Cernem făina.
Încălzim ușor laptele.
Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine.
Lăsăm să crească până se dublează volumul.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie.
Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina.
Frămâtăm bine.
Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare.
Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.
Pregătim umplutura.
Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie.
Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm.
Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul.
Se pun într-o tavă unsă.
Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele.
Se încinge cuptorul la 150 grade C.
Se dă tava la cuptor.
După 10 minute mărim focul la 180 grade C.
Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.
Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
placinte cu branza poale'n brau

placinte cu branza poale'n brau

Aluatul In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Placinte

Placinte "Poale-n brâu"

Preparare aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut,pentru 15-20 de minute. Restul

39 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g făină,
  • 100 g untură sau unt.
  • 300 ml lapte,
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 4 gălbenușuri,
  • 150 g zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 2 linguri esență vanilie.
  • Umplutură:
  • 400 g brânză de vaci,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 g smântână,
  • 30 g griș,
  • coaja de la 1/2 lămâie.
  • Uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură zahăr.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de Vanilie cu Frisca