autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Poale-n brâu

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
500 g făină,, 100 g untură sau unt., 300 ml lapte,, 50 g drojdie proaspătă,, 4 gălbenușuri,, 150 g zahăr,, 1/2 linguriță sare,, coaja de la 1/2 lămâie,, 2 linguri esență vanilie., , Umplutură:, 400 g brânză de vaci,, 2 gălbenușuri,, 50 g smântână,, 30 g griș,, coaja de la 1/2 lămâie., , Uns:, 1 gălbenuș, 1 lingură zahăr.

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Cernem făina.
Încălzim ușor laptele.
Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine.
Lăsăm să crească până se dublează volumul.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie.
Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina.
Frămâtăm bine.
Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare.
Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.
Pregătim umplutura.
Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie.
Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm.
Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul.
Se pun într-o tavă unsă.
Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele.
Se încinge cuptorul la 150 grade C.
Se dă tava la cuptor.
După 10 minute mărim focul la 180 grade C.
Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.
Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Poale in brau

Poale in brau

Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca,

88 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

15 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g făină,
  • 100 g untură sau unt.
  • 300 ml lapte,
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 4 gălbenușuri,
  • 150 g zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 2 linguri esență vanilie.
  • Umplutură:
  • 400 g brânză de vaci,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 g smântână,
  • 30 g griș,
  • coaja de la 1/2 lămâie.
  • Uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură zahăr.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Piscoturi