Cernem făina.
Încălzim ușor laptele.
Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine.
Lăsăm să crească până se dublează volumul.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie.
Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina.
Frămâtăm bine.
Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare.
Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.
Pregătim umplutura.
Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie.
Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm.
Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul.
Se pun într-o tavă unsă.
Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele.
Se încinge cuptorul la 150 grade C.
Se dă tava la cuptor.
După 10 minute mărim focul la 180 grade C.
Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.
Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii