Pogaci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Pogaci

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250ml lapte
  • 5g drojdie uscata
  • 30g zahar
  • 2 oua
  • 60g untura de porc
  • 250g jumari de porc
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper
  • Pt deasupra:
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte.

Apoi punem laptele caldut intr-un bol, adaugam zaharul si drojdia, o lasam sa activeze 10'.

Cernem faina pe masa de lucru, facem loc la mijloc, turnam laptele cu drojdia, adaugam ouale, untura, sarea si piperul. Framantam pana ingredientele sunt incorporate si optinem un aluat bine legat, cam 10' ;-), nu dureaza mai mult .

Intindem aluatul intr-o foaie groasa de un deget si repartizam deasupra, intr-un strat cat mai egal, pasta de jumari. Inpachetam aluatul in patru si dam la frigider pentru 10'.

Repetam operatiunea cu inpachetatul inca de trei ori, la intervale de 10', apoi intindem aluatul intr-o foaie de 1/2 cm grosime.

Decupam forme rotunde (de marimea unui pahar de vin), le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut deasupra.

Coacem in cuptorul dinainte incalzit, la temperatura de 180* , pentru 15'-17'.

Din ramasitele de aluat, intindem o foaie, taiem bastonase si le coacem. Optinem astfel si niste saratele delicioase :-D.

Spor la preparat si pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine