autor:

Lia Maria

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne

Pogaci

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Ingrediente
500g faina, 250ml lapte, 5g drojdie uscata, 30g zahar, 2 oua, 60g untura de porc, 250g jumari de porc, 1 lingurita rasa de sare, piper, Pt deasupra:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte.
Apoi punem laptele caldut intr-un bol, adaugam zaharul si drojdia, o lasam sa activeze 10'.
Cernem faina pe masa de lucru, facem loc la mijloc, turnam laptele cu drojdia, adaugam ouale, untura, sarea si piperul. Framantam pana ingredientele sunt incorporate si optinem un aluat bine legat, cam 10' ;-), nu dureaza mai mult .
Intindem aluatul intr-o foaie groasa de un deget si repartizam deasupra, intr-un strat cat mai egal, pasta de jumari. Inpachetam aluatul in patru si dam la frigider pentru 10'.
Repetam operatiunea cu inpachetatul inca de trei ori, la intervale de 10', apoi intindem aluatul intr-o foaie de 1/2 cm grosime.
Decupam forme rotunde (de marimea unui pahar de vin), le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut deasupra.
Coacem in cuptorul dinainte incalzit, la temperatura de 180* , pentru 15'-17'.
Din ramasitele de aluat, intindem o foaie, taiem bastonase si le coacem. Optinem astfel si niste saratele delicioase :-D.

Spor la preparat si pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita

6 voturi    1 comentariu
3h
Paste si pizza
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 25 februarie 2016

    Sunt grozave! Oare o sa-mi iasa la fel de frumoase?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250ml lapte
  • 5g drojdie uscata
  • 30g zahar
  • 2 oua
  • 60g untura de porc
  • 250g jumari de porc
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper
  • Pt deasupra:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Ramona

Ramona (Chef de cuisine)

Sunt grozave! Oare o sa-mi iasa la fel de frumoase?

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
platou rece