Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte.
Apoi punem laptele caldut intr-un bol, adaugam zaharul si drojdia, o lasam sa activeze 10'.
Cernem faina pe masa de lucru, facem loc la mijloc, turnam laptele cu drojdia, adaugam ouale, untura, sarea si piperul. Framantam pana ingredientele sunt incorporate si optinem un aluat bine legat, cam 10' ;-), nu dureaza mai mult .
Intindem aluatul intr-o foaie groasa de un deget si repartizam deasupra, intr-un strat cat mai egal, pasta de jumari. Inpachetam aluatul in patru si dam la frigider pentru 10'.
Repetam operatiunea cu inpachetatul inca de trei ori, la intervale de 10', apoi intindem aluatul intr-o foaie de 1/2 cm grosime.
Decupam forme rotunde (de marimea unui pahar de vin), le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut deasupra.
Coacem in cuptorul dinainte incalzit, la temperatura de 180* , pentru 15'-17'.
Din ramasitele de aluat, intindem o foaie, taiem bastonase si le coacem. Optinem astfel si niste saratele delicioase :-D.
Spor la preparat si pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii