autor:

Sidy

» » , , , Aperitive, Aperitive, Aperitive, Aperitive

Poienita cu ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
1 borcan ciuperci intregi( cautati sa fie ciupercile cu palariile cit mai mari), 3 cartofi, 2-3 morcovi, 2 oua fierte, 100 g cascaval, 1 piept de pui mic, 1 legatura patrunjel verde cret( hasmatuchi), 150 g maioneza, salata verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul si ouale si se pun fiecare separat.
Pieptul se taie cubulete.
Intr-o oala se pune folie peste care se aseaza ciupercile cu palaria in jos.Se pune verdeata intre ciuperci apoi un strat de cartofi rasi.Se niveleaza cu dosul lingurii si se preseaza putin.Se condimenteaza cu sare si piper, apoi adaugam 50 g din maioneza .
Urmeaza in ordine morcovii rasi,cascavalul si alte 50 g maioneza.
Ouale rase se amesteca cu pieptul si maioneza ramasa se condimenteaza si se pune ultimul strat peste care strangem marginile foliei de staniol. Punem salata la rece pentru citeva ore.
Cind o scoatem de la frigider desfacem folia si asezam salata pe un strat de frunze de salata verde , rasturnand oala cu susul in jos.Scoatem folia ramasa si ornam daca mai e cazul cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Poienita cu ciuperci

Poienita cu ciuperci

Se fierb legumele, se dau prin razatoarea cu ochiuri mari in castroane separate... Si casacavlul

25 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Poienita cu ciuperci

Poienita cu ciuperci

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari,

22 voturi    12 comentarii
2h
Salate reci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta si e pe cat de aspectuasa pe atat de buna. Eu am pus in loc de patrunjel ceapa verde si am mai pus si un strat de castraveti murati taiati marunt. Ciupercutele le-am cumparat proaspete si le-am marinat eu. Asa au palariutele mai marisoare. 350 g ciuperci (champinioane)le-am pus la fiert cu o jumatate de pahar de apa 1 lingura de otet ,1 lingura de ulei 1 lingurita de sare , iar cand incep sa fiarba se adauga o lingura boabe de piper si o frunza de dafin. Se mai lasa sa fiarba 5 minute dupa care se lasa sa se raceasca. E o reteta de succes,ve-ti impresiona pe toata lumea.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • ilona szasz

    ilona szasz (Maestru bucatar) , 14 septembrie 2010

    am avut un succes nebun cu acest aperitiv, de ziua mamei mele. Fratele meu, care este un mofturos si un pretentios la mancare de nu se vede, a luat de doua ori pe farfurie si a pus-o pe cumnata mea sa caute reteta. Asta da!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Arata super si sunt convinsa ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte gustos si arata foarte bine!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Buna, buna si faina poienita.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Nadia , 29 iulie 2009

      O reteta super! Foarte frumos aranjata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O prezentare excelenta!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Super arata, frumos aranjament, felicitari!

    • lidia new

      lidia new (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Foarte gustoasa. Musafirii pe care i-am servit au fost incantatati de acest preparat, data viitoare in loc de ciuperci voi pune mazare si gogosari ca sa ii schimb look-ul. Sper sa fie o idee buna.

    • Fara foto

      ramona cerasela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Judecind dupa numele retetei am gindit ca or fi ciupercutele din brinza, cu buline de gogosar, pe platou cu salata verde. Surpriza! Am dat peste o prezentare originala a unei salate a la russe cu ciuperci. Ceva lamiie cred ca ar completa gustul preparatului. Si piper, ma rog, maninc eu mai condimentat.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Super! Sigur am sa o fac.Daca este si gustoasa pe cat este de aspectuoasa.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Sambata incerc sa incerc reteta asta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009

      Este foarte interesanta aceasta reteta;de-abia astept sa o incerc; dar sa se mai termine mancarea de Paste de prin frigider .FELICITARI !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan ciuperci intregi( cautati sa fie ciupercile cu palariile cit mai mari)
  • 3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua fierte
  • 100 g cascaval
  • 1 piept de pui mic
  • 1 legatura patrunjel verde cret( hasmatuchi)
  • 150 g maioneza
  • salata verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

ilona szasz (Maestru bucatar)

am avut un succes nebun cu acest aperitiv, de ziua mamei mele. Fratele meu, care este un mofturos si un pretentios la mancare de nu se vede, a luat de doua ori pe farfurie si a pus-o pe cumnata mea sa caute reteta. Asta da!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Quiche
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania