autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2010

Ingrediente
4 catei de usturoi, zdrobiti, 3 cm radacina de ghimbir, ras, 2 linguri sos de soia, 3 linguri sherry, 1 anason stelat, 1 lingurita praf de Chinese five-spice, 1 baton de scortisoara, 2 linguri zahar brun, 300 ml apa, 500 gr muschiulet de porc, taiat cubulete, , Pentru salata si sos, 150 gr mix de salate, 1 legatura de ceapa verde, tocata, ulei de masline cu aroma de lamaie, 3 linguri amidon alimentar, dizolvat in 200 ml apa rece, 40 gr seminte de susan, usor prajite

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate bucatile de carne si toarna sosul intr-o cratita.Pune sosul la fiert intr-o cratita.Adauga amestecand continuu amidonul dizolvat in apa apoi lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa usor.Adauga carnea si 20 gr seminte de susan, amesteca si mai lasa sa fiarba 3-4 minute.
Intr-un bol, amesteca salata cu ceapa verde, stropeste-o cu ulei de masline cu aroma de lamaie, dupa gust apoi presara-o cu 20 gr seminte de susan.
Serveste carnea de porc cu sos si salata cu susan.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc chinezesc si salata cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Muschiulet de porc in sos de soia

Muschiulet de porc in sos de soia

-Se curăță, se spală carnea și se porționează în bucăți aproximativ egale de 4-5 cm,

4 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de visine

Sos de visine

Visinile din compot se scurg, sucul lor nu se arunca, se patreaza pt.ca il vom folosi in loc de apa. Intr-o

6 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Foarte interesanta reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte gustoasa, arata minunat.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 3 cm radacina de ghimbir
  • ras
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri sherry
  • 1 anason stelat
  • 1 lingurita praf de Chinese five-spice
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
  • 300 ml apa
  • 500 gr muschiulet de porc
  • taiat cubulete
  • Pentru salata si sos
  • 150 gr mix de salate
  • 1 legatura de ceapa verde
  • tocata
  • ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 3 linguri amidon alimentar
  • dizolvat in 200 ml apa rece
  • 40 gr seminte de susan
  • usor prajite

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pesto de patrunjel