autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Porc cu lapte

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
•400 gr muschi de porc, •6 catei de usturoi, curatati, •sare si piper, •1 lingur unt, •1 ceapa, curatata si tocata mare, •1 morcov, curatat si tocat mare, •2 lingurite frunze de rozmarin, •1 foaie de dafin, •500 ml lapte, •1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece, •patrunjel tocat, pentru décor

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel de usturoi.Pune carnea la rece si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.Apoi freaca carnea cu sare si piper.Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.
2. Topeste untul intr-o tigaie si prajeste carnea pana se rumeneste usor pe toate partile.Adauga ceapa, morcovii, rozmarinul, foaia de dafin si laptele.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Transfera amestecul intr-un vas termorezistent si da totul la cuptor 2h, pana legumele si carnea se vor inmuia, intorcand carnea cel putin o data.
3. Scoate carnea din vas, infasoara-o in folie de aluminiu pentru a se pastra calda, si pune-o deoparte.Strecoara lichidul din vas, amesteca-l cu amidonul cu apa si pune-l la fiert intr-o cratita pana se va ingrosa.Asezoneaza sosul dupa gust.
4. Taie carnea felii si aseaz-o pe farfuria de servire.Toarna deasupra sosul, presara cu patrunjel tocat si serveste.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pesto alla genovese

Pesto alla genovese

Puneti usturoiul cu putina sare de mare si busuiocul intr-un mojar sau intr-un blender si mixati

2 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Sos pentru pizza

Sos pentru pizza

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga pasta de rosii si de ardei, apoi se toarna

11 voturi    5 comentarii
10 min
Sosuri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Excelent,multumesc pt reteta!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    arata super...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      CRED CA E O NEBUNIE. E PE GUSTUL MEU

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Frumoasa prezentare,gustos preparat...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Foarte bun...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte frumos............

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      apetisant si foarte frumos prezentat produsul final,felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • •400 gr muschi de porc
  • •6 catei de usturoi
  • curatati
  • •sare si piper
  • •1 lingur unt
  • •1 ceapa
  • curatata si tocata mare
  • •1 morcov
  • curatat si tocat mare
  • •2 lingurite frunze de rozmarin
  • •1 foaie de dafin
  • •500 ml lapte
  • •1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece
  • •patrunjel tocat
  • pentru décor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Excelent,multumesc pt reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pastă de susan - Tahini