autor:

Fara foto

» » Fripturi

Porc la gratar

Autor: opris alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: opris alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g file de porc, 2 linguri sos de soia, 2 linguri miere, 1 lingura vin de orez, 1 lingura sos dulce patrunzator, 1 lingurita ulei de susan, 1 lingurita condimente picante chinezesti

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol sosul de soia, mierea, vinul de orez, sosul dulce, uleiul de susan si condimentele chinezesti.

Puneti in bol, peste amestecul de sos, file-ul de porc crustrat pe verticala si pe orizontala, intoarceti-l pe toate partile, acoperiti-l si lasati-l la frigider timp de 2 ore la marinat.

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Puneti apa de 1 cm intr-o tava, apoi asezati carnea de porc pe un fel de stativa, astfel incat sa nu stea direct in apa, ci sa se patrunda la abur.

Sosul in care s-a marinat nu se pune in tava, ci se unge carnea din cand in cand cu el.

Se tine la cuptor pana se fragezeste carnea sau pana se caramelizeaza complet. Se lasa apoi sa se raceasca.



Tips:

Acesta reteta necesita 2 ore ca timp pentru marinarea carnii de porc. Puteti marina carnea de porc si cu o zi sau doua inainte, tinand-o la frigider in punga etansa. Se poate marina, infasura in plastic etans si se poate pastra in congelator pana la trei luni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Gratar de porc cu cartofi aurii

Gratar de porc cu cartofi aurii

Feliile de carne se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, delikat, boia, se ung cu putin ulei si

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

se taie carnea,carnatii si sunca bucati si se prajeste in ulei.cand incepe sa se rumeneasca se pune

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    delicios...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Trebuie sa fie o fripturica tare buna.Cu siguranta am sa o testez !!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g file de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 lingura sos dulce patrunzator
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita condimente picante chinezesti

Raporteaza reteta

Retete
de opris alina
Salata de avocado

Salata de avocado

Avocado se spala, se curata si taie cubulete medii; Crabii se taie rondele (dupa forma care o

3 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata Shuba

Salata Shuba

Se fierb cartofii, morcovii, sfecla si oul si apoi se curata de coaja. Ceapa, albusul de la

15 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata mexicana de fasole

Salata mexicana de fasole

Intr-un bol mare amestecati toate ingredientele mentionate mai sus si lasati la frigider timp de

5 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic