autor:

» » Fripturi

Porc la gratar

Autor: opris alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: opris alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g file de porc, 2 linguri sos de soia, 2 linguri miere, 1 lingura vin de orez, 1 lingura sos dulce patrunzator, 1 lingurita ulei de susan, 1 lingurita condimente picante chinezesti

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol sosul de soia, mierea, vinul de orez, sosul dulce, uleiul de susan si condimentele chinezesti.

Puneti in bol, peste amestecul de sos, file-ul de porc crustrat pe verticala si pe orizontala, intoarceti-l pe toate partile, acoperiti-l si lasati-l la frigider timp de 2 ore la marinat.

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Puneti apa de 1 cm intr-o tava, apoi asezati carnea de porc pe un fel de stativa, astfel incat sa nu stea direct in apa, ci sa se patrunda la abur.

Sosul in care s-a marinat nu se pune in tava, ci se unge carnea din cand in cand cu el.

Se tine la cuptor pana se fragezeste carnea sau pana se caramelizeaza complet. Se lasa apoi sa se raceasca.



Tips:

Acesta reteta necesita 2 ore ca timp pentru marinarea carnii de porc. Puteti marina carnea de porc si cu o zi sau doua inainte, tinand-o la frigider in punga etansa. Se poate marina, infasura in plastic etans si se poate pastra in congelator pana la trei luni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Frigarui de porc si pui la gratar

Frigarui de porc si pui la gratar

Se spala carnea si se taie in bucati nici prea groase, nici prea subtiri,astfel incat sa se prajeasca

134 voturi    3 comentarii
2h
Retete la gratar
Gratar de porc marinat in bere neagra

Gratar de porc marinat in bere neagra

Puneti carnea la marinat in amestecul format din ingredientele mentionate si lasati la rece pentru

6 voturi    7 comentarii
12h 15 min
Retete la gratar

  • 5 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    delicios...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Trebuie sa fie o fripturica tare buna.Cu siguranta am sa o testez !!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g file de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 lingura sos dulce patrunzator
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita condimente picante chinezesti

Raporteaza reteta

Retete
de opris alina
Salata de avocado

Salata de avocado

Avocado se spala, se curata si taie cubulete medii; Crabii se taie rondele (dupa forma care o

3 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata Shuba

Salata Shuba

Se fierb cartofii, morcovii, sfecla si oul si apoi se curata de coaja. Ceapa, albusul de la

15 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata mexicana de fasole

Salata mexicana de fasole

Intr-un bol mare amestecati toate ingredientele mentionate mai sus si lasati la frigider timp de

5 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicios...

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui la cuptor cu garnitura de cartofi copti