Porc la gratar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Porc la gratar

Ingrediente

  • 500 g file de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 lingura sos dulce patrunzator
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita condimente picante chinezesti

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol sosul de soia, mierea, vinul de orez, sosul dulce, uleiul de susan si condimentele chinezesti.

Puneti in bol, peste amestecul de sos, file-ul de porc crustrat pe verticala si pe orizontala, intoarceti-l pe toate partile, acoperiti-l si lasati-l la frigider timp de 2 ore la marinat.

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Puneti apa de 1 cm intr-o tava, apoi asezati carnea de porc pe un fel de stativa, astfel incat sa nu stea direct in apa, ci sa se patrunda la abur.

Sosul in care s-a marinat nu se pune in tava, ci se unge carnea din cand in cand cu el.

Se tine la cuptor pana se fragezeste carnea sau pana se caramelizeaza complet. Se lasa apoi sa se raceasca.

Tips:

Acesta reteta necesita 2 ore ca timp pentru marinarea carnii de porc. Puteti marina carnea de porc si cu o zi sau doua inainte, tinand-o la frigider in punga etansa. Se poate marina, infasura in plastic etans si se poate pastra in congelator pana la trei luni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise