autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Porkolt

   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. carne de porc, 6-8 buc. ceapa, 3 linguri untura, 1 virf lingurita boia, sare, piper, 1 kg. cartofi, o bucatica unt, 1/2 pahar lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

48 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in bucatele mici, patrate, iar ceapa pestisori si se pun impreuna la prajit, intr-o cratita cu untura incinsa. Dupa ce ceapa a capatat o culoare aurie se toarna atita apa cit sa acopere carnea, se sareaza, se pipereaza, se adauga boiaua si se lasa cratita la foc sa clocoteasca incet. Porkoltul este gata atunci cind ceapa s-a dizolvat complet iar carnea este fiarta; se face un piure la care se adauga unt si lapte si se serveste impreuna cu porkoltul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porkolt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Soté de ficat

Soté de ficat

Se spala si se feliaza ficatul de porc, cam de doua degete grosime. Se prajeste in uleiul incins

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulyas de porc cu bere neagra

Gulyas de porc cu bere neagra

Pulpa de porc taiata cuburi o prajim in untura incinsa, adaugam ceapa maruntita si usturoiul pisat,

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ildiko Maria Molnos

    Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine) , 29 mai 2008

    In porkolt adevarat se pune aceeasi cantitate de ceapa ca si carne, si se face cu carne de vita. Se mai adauga la 800 de grame de carne si o jumatate de lingurita de chimen. Eu pun de obicei nu apa, ci zeama de carne sau daca nu am un cub de knorr sau Maggi de vita, cu jumatate de litru de apa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

48 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Ildiko Maria Molnos

Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine)

In porkolt adevarat se pune aceeasi cantitate de ceapa ca si carne, si se face cu carne de vita. Se mai adauga la 800 de grame de carne si o jumatate de lingurita de chimen. Eu pun de obicei nu apa, ci zeama de carne sau daca nu am un cub de knorr sau Maggi de vita, cu jumatate de litru de apa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de gasca cu sos de portocale