autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Porkolt

   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. carne de porc, 6-8 buc. ceapa, 3 linguri untura, 1 virf lingurita boia, sare, piper, 1 kg. cartofi, o bucatica unt, 1/2 pahar lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

48 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in bucatele mici, patrate, iar ceapa pestisori si se pun impreuna la prajit, intr-o cratita cu untura incinsa. Dupa ce ceapa a capatat o culoare aurie se toarna atita apa cit sa acopere carnea, se sareaza, se pipereaza, se adauga boiaua si se lasa cratita la foc sa clocoteasca incet. Porkoltul este gata atunci cind ceapa s-a dizolvat complet iar carnea este fiarta; se face un piure la care se adauga unt si lapte si se serveste impreuna cu porkoltul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porkolt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE PASARE

RASOL DIN CARNE DE PASARE

Carnea se spala foarte bine si se fierbe in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati legumele curatate,spalate

24 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ildiko Maria Molnos

    Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine) , 29 mai 2008

    In porkolt adevarat se pune aceeasi cantitate de ceapa ca si carne, si se face cu carne de vita. Se mai adauga la 800 de grame de carne si o jumatate de lingurita de chimen. Eu pun de obicei nu apa, ci zeama de carne sau daca nu am un cub de knorr sau Maggi de vita, cu jumatate de litru de apa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

48 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Ildiko Maria Molnos

Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine)

In porkolt adevarat se pune aceeasi cantitate de ceapa ca si carne, si se face cu carne de vita. Se mai adauga la 800 de grame de carne si o jumatate de lingurita de chimen. Eu pun de obicei nu apa, ci zeama de carne sau daca nu am un cub de knorr sau Maggi de vita, cu jumatate de litru de apa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat de pui in stil libanez cu crostini