autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Porkolt

   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. carne de porc, 6-8 buc. ceapa, 3 linguri untura, 1 virf lingurita boia, sare, piper, 1 kg. cartofi, o bucatica unt, 1/2 pahar lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

48 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in bucatele mici, patrate, iar ceapa pestisori si se pun impreuna la prajit, intr-o cratita cu untura incinsa. Dupa ce ceapa a capatat o culoare aurie se toarna atita apa cit sa acopere carnea, se sareaza, se pipereaza, se adauga boiaua si se lasa cratita la foc sa clocoteasca incet. Porkoltul este gata atunci cind ceapa s-a dizolvat complet iar carnea este fiarta; se face un piure la care se adauga unt si lapte si se serveste impreuna cu porkoltul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porkolt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Orez la cuptor cu friptura de pui

Orez la cuptor cu friptura de pui

Am avut un pui de tara pe care l-am impartit in doua. Din tacamuri am facut un borsulet de dovlecei,

5 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ildiko Maria Molnos

    Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine) , 29 mai 2008

    In porkolt adevarat se pune aceeasi cantitate de ceapa ca si carne, si se face cu carne de vita. Se mai adauga la 800 de grame de carne si o jumatate de lingurita de chimen. Eu pun de obicei nu apa, ci zeama de carne sau daca nu am un cub de knorr sau Maggi de vita, cu jumatate de litru de apa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

48 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Ildiko Maria Molnos

Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine)

In porkolt adevarat se pune aceeasi cantitate de ceapa ca si carne, si se face cu carne de vita. Se mai adauga la 800 de grame de carne si o jumatate de lingurita de chimen. Eu pun de obicei nu apa, ci zeama de carne sau daca nu am un cub de knorr sau Maggi de vita, cu jumatate de litru de apa.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui dietetica