autor:

Alice85

» » Mancaruri cu carne

Potaje de acelga(tocana de cardon)

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
*500 gr de frunze de cardon*1 capatina de usturoi*2 cartofi*1 chorizo*1 cirnat de singe*1/2 ceapa*1 rosie*1 borcan naut fiert(400 gr)*sare*paprika

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

*Frunzele de cardon se spala si se taie in lung(fisii)*cirnatul de singe si chorizul se taie rondele*ceapa se spala si se taie codita*capatina de usturoi de curata de frunze si cu ajutorul unui cutit punem pe foc pentru a se coace putin*toate aceste ingrediente le punem la foc impreuna cu 1,5 litri apa si invirtim pina ce se inmoaie frunzele*adaugam sare si ulei si lasam sa fiarba cca 35 minute*scoatem cartofii si ceapa si le mixam apoi le adaugam in tocana* trecem printr-un jet de apa nautul si il adaugam in tocana *adaugam si paprika si mai lasam citeva minute pe foc.servim.pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Potaje de acelga(tocana de cardon)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce

Sarmalute in varza dulce

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare. Se spala orezul in mai multe ape. Carnea

6 voturi    3 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Pilaf la cuptor cu copanele

Pilaf la cuptor cu copanele

Am calit legumele in ulei. Cand s`au inmuiat, am adaugat si orezul spalat si scurs. Ciocanele le`am

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Duminica , 09 aprilie 2015

    sunt fix frunze de sfecla.insa la aceasta mancare se pune espinaca(spanac) si bacalau nu se pune nici carnat in sange si nici chorizo

  • Fara foto

    Elena Predut , 30 septembrie 2014

    se fierbe acelga ampreuna cu ceapa morcov3graunti de usturoi si un cartof mai marisor 2linguri de ulei de masline si vegeta dupa gust se fierbe pana scade apa si ramane putin zeama se poate consuma an zilele de post cine vrea poate sai puna si carnati

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Aici pe linga chorizo si cirnat de singe i-am adaugat si putin jambon afumat.

    • Fara foto

      DOINA , 11 aprilie 2010

      ALCEGA = FRUNZE DE SFECLA

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Mersi si ma bucur ca va place :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Delicios si foarte aromat! Felicitari! In Iordania se prepara aceasta supa cu naut si usturoi si cu frunze de spanac verde.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Imi place la nebunie...Eu am cautat si nu am gasit pe vremea asta cardon proaspat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • *500 gr de frunze de cardon*1 capatina de usturoi*2 cartofi*1 chorizo*1 cirnat de singe*1/2 ceapa*1 rosie*1 borcan naut fiert(400 gr)*sare*paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Alice85 (Chef de cuisine)

Aici pe linga chorizo si cirnat de singe i-am adaugat si putin jambon afumat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Orez taranesc cu carne de pui la cuptor