Amestecam toate ingredientele pentru foi. Faina se pune putin cate putin, pe urma se framanta. Compozitia o impartim in doua. Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe dosul tăvii, si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime, așa:
Se coc la foc potrivit. Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie. In a doua compozitie punem 2 linguri mari de cacao, amestecam bine pana se omogenizeaza si facem 12 bastonase lungi care se coc tot pe dosul tavii.
Pentru crema fierbem cele 4 budinci de vanilie într-un litru de lapte cu 250 g zahăr. Se lasa sa se raceasca bine. Când este rece, budinca se amestecă cu un pachet de unt la temperatura camerei. Cu această compoziţie umplem foile, în felul următor: Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie. Peste ea punem crema si apoi 3 bastonase.
Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase.
Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim, din nou, cu crema.
Apoi punem celelalte 2 foi mai inguste sub forma de acoperis.
Procedam la fel si cu cealalta foaie. Obtinem astfel 2 acoperisuri peste care punem glazura de ciocolata si presărăm nucă de cocos.
Le lăsăm cca. 3 ore până se înmoaie foile, după care se poate servi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii