autor:

mariana

» » Prajituri

Prăjitură acoperiș

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2013

Ingrediente
Foi:, 250 gr zahar, 50 gr untura, 600 gr faina, 3 linguri miere, 5 linguri lapte, 2 ouă, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, Crema:, 1 litru lapte, 4 budinci de vanilie, 250 gr zahar, 1 pachet de unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru foi. Faina se pune putin cate putin, pe urma se framanta. Compozitia o impartim in doua. Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe dosul tăvii, si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime, așa:
Se coc la foc potrivit. Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie. In a doua compozitie punem 2 linguri mari de cacao, amestecam bine pana se omogenizeaza si facem 12 bastonase lungi care se coc tot pe dosul tavii.
Pentru crema fierbem cele 4 budinci de vanilie într-un litru de lapte cu 250 g zahăr. Se lasa sa se raceasca bine. Când este rece, budinca se amestecă cu un pachet de unt la temperatura camerei. Cu această compoziţie umplem foile, în felul următor: Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie. Peste ea punem crema si apoi 3 bastonase.
Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase.
Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim, din nou, cu crema.
Apoi punem celelalte 2 foi mai inguste sub forma de acoperis.
Procedam la fel si cu cealalta foaie. Obtinem astfel 2 acoperisuri peste care punem glazura de ciocolata si presărăm nucă de cocos.
Le lăsăm cca. 3 ore până se înmoaie foile, după care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură acoperiș" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux à la Crème

Choux à la Crème

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la

25 voturi    17 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Mirey

Prajitura Mirey

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina,cacaoa,laptele,pesmetul,esente

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Micle , 15 mai 2014

    e preferata mea iar la crema mult mai usor se poate pune crema de crèmes

  • Fara foto

    Milescu Iuliana , 03 februarie 2014

    da ,este, f. buna, eu in crema adaug un plic se praf de gelatina,inmuiata in apa si dizolvata pe ,,bain marie". In aluatul pt blat se poate folosi unt in loc de untura

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 600 gr faina
  • 3 linguri miere
  • 5 linguri lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 4 budinci de vanilie
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet de unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata