Amestecăm într-un bol, făina, zahărul, praful de copt şi fulgii de cocos. Apoi punem iaurtul, ouăle, uleiul, siropul de mentă şi extractul de vanilie. Amestecăm totul bine si vom optine o compoziţie fluidă.
Ciocolata o rupem bucăţi potrivite. Scoatem bolul din aparat, il asezam pe o hartie de copt, trasam un cerc si decupam. Udam bucata de hartie apoi o stoarcem/strangem in palma. Ungem cu unt interiorul bolului multicooker, asezam la baza hartia umeda, peste care punem bucatile de ciocolata si deasupra turnam compozitia de menta. Punem bolul in Multicooker, inchidem capacul, selectam din meniu programul Bake , temperatura 180*, timp de coacere 50’ si apasam pe start.
Cand timpul s-a scurs, scoatem aparatul din priza, deschidem capacul si lasam prajitura sa se raceasca, numai dupa aceia o scoatem din bol. Batem smantana cu zaharul pana se intareste, adaugam colorantul, omogenizam si dam la rece. Cand prajitura s-a racit complet, taiem putin din capac (sa nu o lasam cu bolta) si o ornam cu frisca, dupa imaginatie. Eu am acoperit-o cu frisca, am tapetat blatul de jur inprejur cu tablete mici de cioco cu menta After Eight, am sfaramat deasupra putina coca si am presarat cateva bucatele mici din aceeasi ciocolata.
Ps: Daca nu aveti Multicooker, nu e nici o problema , folositi cuptorul aragazului si veti obtine acelasi rezultat.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii