Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Timp pregatire
1680 minute
Complexitate
medie
Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru foi
  • -7 linguri de zahar tos
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -2 oua
  • -1 lingurita de amoniac sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • -faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat consistent
  • Pentru crema
  • -600 ml lapte
  • -4 linguri de faina
  • -300 g unt nesarat
  • -250 g zahar pudra
  • -2 lamai

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen

Se imparte aluatul in 5 parti egale,din care se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii( numai la prima foaie se unge cu ulei) pana devine aurie pe dedesubt.

Se desprinde foaia usor cu varful cutitului si se coc celelalte foi la fel.

Crema

Se dizolva faina in laptele rece si se pune la fiert , amestecand incontinuu, pana devine de consistenta unei smantani groase.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand-o din cand in cand sa nu se formeze coaja.

Separat se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos.

Cand crema de lapte s-a racit, se adauga cate o lingura in crema de unt pana se incorporeaza toata.( se foloseste o lingura de lemn la amestecatul cremei)

La sfarsit se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la cele 2 lamai.

In tava pe care s-au copt foile se aseaza prima foaie si se unge cu crema( care trebuie impartita in 4) si apoi restul de foi alaternativ cu crema.

Ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra si se acopera cu o folie de celofan.

Se acopera prajitura cu o tava pe care se pune o greutate si se lasa pana a doua zi.

Se taie in patrate, romburi sau dreptunghiuri si se aseaza pe un platou.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise