autor:

crelsah18

» » Prajituri

Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Autor: crelsah18 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: crelsah18 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru foi, -7 linguri de zahar tos, -7 linguri de lapte, -7 linguri de ulei, -2 oua, -1 lingurita de amoniac sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie, -faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat consistent, Pentru crema, -600 ml lapte, -4 linguri de faina, -300 g unt nesarat, -250 g zahar pudra, -2 lamai

Dificultate: Medie Timp: 28h

23 voturi

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen
Se imparte aluatul in 5 parti egale,din care se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii( numai la prima foaie se unge cu ulei) pana devine aurie pe dedesubt.
Se desprinde foaia usor cu varful cutitului si se coc celelalte foi la fel.
Crema
Se dizolva faina in laptele rece si se pune la fiert , amestecand incontinuu, pana devine de consistenta unei smantani groase.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand-o din cand in cand sa nu se formeze coaja.
Separat se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos.
Cand crema de lapte s-a racit, se adauga cate o lingura in crema de unt pana se incorporeaza toata.( se foloseste o lingura de lemn la amestecatul cremei)
La sfarsit se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la cele 2 lamai.
In tava pe care s-au copt foile se aseaza prima foaie si se unge cu crema( care trebuie impartita in 4) si apoi restul de foi alaternativ cu crema.
Ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra si se acopera cu o folie de celofan.
Se acopera prajitura cu o tava pe care se pune o greutate si se lasa pana a doua zi.
Se taie in patrate, romburi sau dreptunghiuri si se aseaza pe un platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba -ca-Zapada"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Miharti

Prajitura Miharti

PENTRU PANDISPAN: Se separa galbenusurile de albusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac cu Nutella

Cozonac cu Nutella

Se pregateste o maia din drojdie cu 100 ml lapte caldut la care se adauga si un pic de faina, se

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mikaela , 14 septembrie 2018

    Ador aceasta pejiguera. Multumesc!

  • Angela_Angy

    Angela_Angy (Bucatar) , 14 mai 2012

    CIAO FETELOR,AM FACUT ACEASTA MINUNATA PRAJITURA,PE CARE FETITELE MELE O ADORA,BINENTELES CA A IESIT SPLENDIDA,VA MULTUMIM PENTRU RETETE SI VA UREZ O SAPTAMANA DULCE, VA SARUT CU MULT DRAG...ANGY

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2012

    Bun venit in marea comunitate Gustos.ro ! si La multi ani ! Minunata prajiturica ta si foarte frumos explicata. Felicitari ! pupici si te asteptam si cu alte retete...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2012

      Foarte fina!***** Bine ai venit pe gustos Crenguta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

28h

23 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru foi
  • -7 linguri de zahar tos
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -2 oua
  • -1 lingurita de amoniac sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • -faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat consistent
  • Pentru crema
  • -600 ml lapte
  • -4 linguri de faina
  • -300 g unt nesarat
  • -250 g zahar pudra
  • -2 lamai

Raporteaza reteta

Mikaela

Ador aceasta pejiguera. Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rasturnata cu dovleac Rasturnata cu dovleac

Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata, se fierbe pana scade lichidul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu mere, struguri si aluat sfarmicios Prajitura rapida cu mere, struguri si aluat sfarmicios

Se spala merele, se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se pun merele in tigaia non aderenta alaturi de zahar, scortisoara

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura zi si noapte de post