Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen
Se imparte aluatul in 5 parti egale,din care se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii( numai la prima foaie se unge cu ulei) pana devine aurie pe dedesubt.
Se desprinde foaia usor cu varful cutitului si se coc celelalte foi la fel.
Crema
Se dizolva faina in laptele rece si se pune la fiert , amestecand incontinuu, pana devine de consistenta unei smantani groase.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand-o din cand in cand sa nu se formeze coaja.
Separat se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos.
Cand crema de lapte s-a racit, se adauga cate o lingura in crema de unt pana se incorporeaza toata.( se foloseste o lingura de lemn la amestecatul cremei)
La sfarsit se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la cele 2 lamai.
In tava pe care s-au copt foile se aseaza prima foaie si se unge cu crema( care trebuie impartita in 4) si apoi restul de foi alaternativ cu crema.
Ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra si se acopera cu o folie de celofan.
Se acopera prajitura cu o tava pe care se pune o greutate si se lasa pana a doua zi.
Se taie in patrate, romburi sau dreptunghiuri si se aseaza pe un platou.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii