Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu ajutorul unei spatule, faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si pregatim crema de ciocolata.
Punem laptele (400 ml) la fiert, galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat restul de lapte (100 ml). Cand laptele incepe sa fiarba adaugam tot treptat peste amestecul de galbenusuri si amestecam continuu. Punem compozitia inapoi pe foc mediu si amestecand lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Cand este complet topita adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Turnam ciocolata in fir subtire peste crema si amestecam energic pana devine o crema omogena.
Acoperim toata suprafata cremei cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Pentru spuma de frisca punem gelatina la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu o lingura de lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o mixam pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat.
Intindem crema de ciocolata peste blatul racit, apoi spuma de frisca, iar in final presaram fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti si o tinem la rece.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii