autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Alice

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2012

Ingrediente
Ingrediente blat:, , -6 oua, -180 gr zahar, -250 gr piure castane, -1 pliculet praf de copt, -110 gr migdale macinate, -110 gr faina, , Ingrediente pentru crema:, , -500 ml lapte, -100 gr zahar, -4 galbenusuri, -40 gr amidon, -200 gr ciocolata (eu am folosit una neagra si una cu lapte), -40 gr unt, , Ingrediente pentru spuma de frisca:, , -200 ml frisca, -200 gr lapte condensat, -50 ml lapte, -2 foi gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu ajutorul unei spatule, faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si pregatim crema de ciocolata.
Punem laptele (400 ml) la fiert, galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat restul de lapte (100 ml). Cand laptele incepe sa fiarba adaugam tot treptat peste amestecul de galbenusuri si amestecam continuu. Punem compozitia inapoi pe foc mediu si amestecand lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Cand este complet topita adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Turnam ciocolata in fir subtire peste crema si amestecam energic pana devine o crema omogena.
Acoperim toata suprafata cremei cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Pentru spuma de frisca punem gelatina la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu o lingura de lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o mixam pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat.
Intindem crema de ciocolata peste blatul racit, apoi spuma de frisca, iar in final presaram fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti si o tinem la rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fulgi de porumb cu ciocolata

Prajitura cu fulgi de porumb cu ciocolata

1.Se separa ouale de galbenus. Albusul se bate spuma tare, se adauga 100 gr. zahar pudra si se bate

0 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu fructe de sezon

Prajitura cu fructe de sezon

Intr-o tigaie de teflon punem untul sa se topeasca, adaugam zahar si suc de lamaie si amestecam putin

26 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Multumesc frumos fetelor! Ma bucur ca va place prajitura :) Pupici si weekend placut!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    Un desert delicios!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Imi place foarte mult aceasta prajitura ,fac si eu ceva asemanator ...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      Foarte aromata so aspectuoasa!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

      Prajitura Alice e tare apetsanta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

      O minunatie de prajiturica yumi, yumi, servesc si eu o bucatica :) multumesc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -6 oua
  • -180 gr zahar
  • -250 gr piure castane
  • -1 pliculet praf de copt
  • -110 gr migdale macinate
  • -110 gr faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • -500 ml lapte
  • -100 gr zahar
  • -4 galbenusuri
  • -40 gr amidon
  • -200 gr ciocolata (eu am folosit una neagra si una cu lapte)
  • -40 gr unt
  • Ingrediente pentru spuma de frisca:
  • -200 ml frisca
  • -200 gr lapte condensat
  • -50 ml lapte
  • -2 foi gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Multumesc frumos fetelor! Ma bucur ca va place prajitura :) Pupici si weekend placut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Iepurasi si Oua colorate