autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Prăjitura Boema

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , - 6 ouă, , - 200 g zahăr, , - 200 g făină, , - 30 g cacao, , - 5 linguri apă rece, , - 2 linguri zahăr, , - 40 ml ulei, , - 1 plic praf de copt Dr. Oetker, , Ingrediente pentru crema ganache:, , - 170 g ciocolată cu lapte, , - 200 g frişcă lichidă., , Ingrediente pentru sirop:, , - 160 g zahăr, , - 350 ml apă, , - esenţă de rom, , Pentru glazurarea prăjiturilor am folosit o cutie de 200 g glazură de ciocolată lichidă Dr. Oetker.

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până se topeşte caramelul.Se pune la rece.

Cuptorul se încălzeşte la 180 grade.

Pentru prepararea blatului se separă ouăle;albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul până ce acestea se întăresc.Se adaugă caramelul, gălbenuşurile unul câte unul şi la sfârşit uleiul, iar la sfârşit se adaugă, pe rând , câte o lingură de făină amestecată cu cacao şi praf de copt. Se amestecă uşor cu o spatulă. Compoziţia se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 30 minute.

Pentru crema ganache frişca lichidă se pune într-o crăticioară pe foc mic. Ciocolata se mărunţeşte şi se adaugă la frişca fierbinte.Se lasă vasul pe foc până se topeşte ciocolata, amestecând continu, având grijă ca frişca să nu fiarbă. Vasul se pune la frigider pentru 3 - 4 ore sau peste noapte. După răcire mixaţi frişca până se întăreşte bine.

Pentru prepararea siropului se fierb 10 minute zahărul cu apa. Se stinge focul şi se adaugă esenţa de rom. Se dă la rece. După răcirea blatului acesta se porţionează şi se însiropează bine apoi se glazurează. Bucăţile de prăjitură se distanţează între ele pentru a permite şi glazurarea marginilor acestora. Se lasă câteva minute la frigider pentru a se întări glazura apoi se trece la următoarea etapă: cu ajutorul unui poche şi a unui dui mai mare se pune câte o rozetă de cremă ganache pe fiecare bucată de prăjitură, apoi câte o rozetă, mai bogată, de frişcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Boema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete Blat:

27 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

1.Se separa albusurile de galbernusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bună rauuuuu! , 13 februarie 2017

    O fac și eu.

  • Fara foto

    Magdalena Magdalena , 26 iulie 2015

    Prajitura ,nu ma uita e prajitura copilariei.

  • Fara foto

    Elena Mantale , 19 iulie 2015

    miine o fac mi a placut foarte mult aceasta prajitura

    • Fara foto

      Corny Cornelia , 27 februarie 2014

      foarte buna

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      TENTATIE ABSOLUTA!*****

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2013

      stiti ce am observat ca site-ul gustos.ro "dauneaza grav greutatii"toate retetele te face de iti curge apa in gura iar aceasta prajitura este minunata

    • Fara foto

      Pater Sorin , 03 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Galai Emanuel , 03 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Galai Emanuel , 03 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Pater Sorin , 03 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Pater Sorin , 03 octombrie 2013

      like!

    • Fara foto

      Bajno Oana , 03 octombrie 2013

      buna

    • Fara foto

      Aurelia Neagu , 02 octombrie 2013

      Este o prajitura care mi-a placut intodeauna si sper ca o sa-mi iasa bine .Multumim pt retetele fabuloase pe care ni-le trimiteti !!!

    • Fara foto

      Oana Doicov , 02 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Aida Abdelhafiz , 01 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Aida Abdelhafiz , 01 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 01 octombrie 2013

      Bunatate din copilarie

    • Fara foto

      Madalina Marghescu , 01 octombrie 2013

      Prajitura copilariei mele, o ador...

    • Fara foto

      Madalina Marghescu , 01 octombrie 2013

      O ador, prajitura copilariei mele...

    • felicia

      felicia (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      buna

    • Fara foto

      dana , 30 septembrie 2013

      foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 ouă
  • - 200 g zahăr
  • - 200 g făină
  • - 30 g cacao
  • - 5 linguri apă rece
  • - 2 linguri zahăr
  • - 40 ml ulei
  • - 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • Ingrediente pentru crema ganache:
  • - 170 g ciocolată cu lapte
  • - 200 g frişcă lichidă.
  • Ingrediente pentru sirop:
  • - 160 g zahăr
  • - 350 ml apă
  • - esenţă de rom
  • Pentru glazurarea prăjiturilor am folosit o cutie de 200 g glazură de ciocolată lichidă Dr. Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Bună rauuuuu!

O fac și eu.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Muffins cu portocale (adaptare dupa Teo's Kitchen)