autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CARTOF

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
250 g biscuiti, 50 g nuci, 175 ml lapte, 2 linguri cacao, 2 linguri rom

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

33 voturi

Mod de preparare

Se dau biscuitii si nucile prin masina. Se cerne cacaoa si se amesteca cu biscuitii intr-un castron. Daca biscuitii nu sunt foarte dulci se indulceste laptele.
Se pun 125 ml de lapte si se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn pana se incorporeaza. Restul de lapte se pune putin cate putin pana nu mai ramane nici o faramitura de biscuiti pe margine. Amestecul nu trebuie sa fie faramicios. Se pune lapte atat cat sa treaca de acest prag, sa fie inchegata compozitia.
Se imparte compozitia in 6 si se modeleaza cartofiori. Se tavalesc prin cacao. Se dau la frigider inveliti in folie de plastic sau intr-o cutie inchisa etans.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CARTOF" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Preparam crema pornind de la Tiramisu rețeta originală: 8 galbenusuri + 200g zahar pudra le mixam

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati

22 voturi    14 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Simplu si gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

33 voturi

Ingrediente

  • 250 g biscuiti
  • 50 g nuci
  • 175 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri rom

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Simplu si gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bomboane din morcov