autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CARTOF

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
250 g biscuiti, 50 g nuci, 175 ml lapte, 2 linguri cacao, 2 linguri rom

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

33 voturi

Mod de preparare

Se dau biscuitii si nucile prin masina. Se cerne cacaoa si se amesteca cu biscuitii intr-un castron. Daca biscuitii nu sunt foarte dulci se indulceste laptele.
Se pun 125 ml de lapte si se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn pana se incorporeaza. Restul de lapte se pune putin cate putin pana nu mai ramane nici o faramitura de biscuiti pe margine. Amestecul nu trebuie sa fie faramicios. Se pune lapte atat cat sa treaca de acest prag, sa fie inchegata compozitia.
Se imparte compozitia in 6 si se modeleaza cartofiori. Se tavalesc prin cacao. Se dau la frigider inveliti in folie de plastic sau intr-o cutie inchisa etans.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CARTOF" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Saratele

Saratele

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. Adaugam margarina (de la

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Amestecam branza cu zaharul,oul, coaja de lamaie si vanilia apoi adaugam faina si grisul. Modelam

39 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Simplu si gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

33 voturi

Ingrediente

  • 250 g biscuiti
  • 50 g nuci
  • 175 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri rom

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Simplu si gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Kughelof