autor:

Gabytza_Gaby

» » Prajituri

Prajitura cremoasa

Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
foi, , 3 oua, 1 praf de copt, 200 ml iaurt, 2 lg unt, 100 g zahar, 650 g faina, , crema, , 1 l lapte, 200 g zahar, 1-2 plic budinca de vanilie, 5 oua, 2 linguri capuccino, ornat, alune, ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de aburi. Mixam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dam aluatul la frigider minim 30 min. Impartim aluatul in 4 si le coacem pe dosul tavii de aragaz .



Punem 800 ml lapte la fiert. Restul de lapte il dizolvam in budinca de vanlie. Separat, mixam ouale impreuna cu zaharul si il rasturnam peste compozitia de budinca. Mixam bine toate ingredientele si rasturnam compozitia peste laptele fiert. Lasam pe foc pana se formeaza o crema pufoasa.



Impartim crema in doua iar intr-una adaugam 2 linguri de capuccino.



Asezam pe o tava o foaie, o insiropam deasupra cu putin compot de zarzari si adaugam crema de vanilie. Si iarasi foaie -crema capucino-foaie-crema vanilie-foaie si la final adaugam crema de capuccino.



Dupa ce am terminat, ornam cu putina ciocolata razuita peste toata suprafata si deasupra cateva alune.



Dam la frigider minim 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Madlene cu vanilie si lavanda

Madlene cu vanilie si lavanda

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C. Intr-un castron se cern faina, amidonul, praful de copt si sarea. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • foi
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 ml iaurt
  • 2 lg unt
  • 100 g zahar
  • 650 g faina
  • crema
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 1-2 plic budinca de vanilie
  • 5 oua
  • 2 linguri capuccino
  • ornat
  • alune
  • ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Gabytza_Gaby
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Negresa

Negresa

Amestecam zaharul, untul, cacao, laptele si le punem pe foc si lasam sa fiarba 3 minute. Dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura '' Lambada "